Nejrychlejší a nejlepší krémeš s lahodným žloutkovým krémem

Dnes jsme pro vás připravili opravdu skvělý recept. Kdo by nemiloval krémeš? Venku je ještě zima, takže můžeme začít péct v tomto sychravém počasí v teple domova. Pojďme na to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Nejrychlejší a nejlepší krémeš se žloutkovým krémem

Co budeme potřebovat:
  • 1 bal. listové těsto
  • 2 l mléko
  • 1/2 l voda
  • 6 ks vejce
  • 6 lžic hladká mouka
  • 20 g kukuřičný škrob
  • 3 bal. vanilkový cukr
  • 250 g kr. cukr
  • 700 ml smetana ke šlehání
  • 2 bal. Smetafix
  • moučkový cukr k posypání


Jak budeme postupovat:

  1. Listové těsto rozdělíme na polovinu a rozválíme na tenký plát, který přeneseme na plech. Propíchněte je vidličkou a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
  2. Vodu, mléko, žloutky, vanilkový cukr, kr. cukr (200 g), mouku a kukuřičný škrob důkladně promícháme, přivedeme k varu, a když se směs začne vařit, uvaříme za stálého míchání hustý pudink.
  3. Bílky vyšlehejte s 50 g cukru do tuhé pěny a opatrně je vidličkou vmíchejte do hustého horkého pudinku. Spojený krém navrstvěte na upečený plát listového těsta a pěkně uhlaďte.
  4. Vložte na 15 minut do chladničky a ušlehejte šlehačku se ztužovačem šlehačky.
  5. Na vychladlý žloutkový krém navrstvíme šlehačku a pěkně uhladíme.
  6. Druhý plát listového těsta nakrájejte na čtverce a položte je na šlehačku.
  7. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Přejeme dobrou chuť!

Nejrychlejší a nejlepší krémeš s lahodným žloutkovým krémem
Zdroj: bidista.com

Sdílejte tento skvělý recept na nejrýchlejší krémeš i Vašim přátelům! Inspirujte se dalším tipem na skvělý recept, konkrétně na Jahodový dort se šlehačkou s naprosto fantastickou chutí připravený za 20 minut!