Dnes jsme si pro vás připravili recept na křupavý a nadýchaný domácí chléb. Jakmile ochutnáte jedno sousto tohoto chleba, tak už si na ten kupovaný ani nevzpomenete! Příprava této dobroty není ani nijak náročná, zvládne jí téměř každá kuchařský začátečník, a to jen díky tomuto jednoduchému foto receptu.
Oslovili jsme vás? Pojďme si tedy společně přichystat tento křupavý a nadýchaný domácí chléb!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento makový dezert!
Výborný recept na křupavý domácí chléb:
Co budeme potřebovat:
- 10 g čerstvého droždí
- 250 ml teplé vody
- 10 g cukru
- 7 g soli
- 320 g mouky na chleba
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si do mísy rozdrobíme droždí. Nalijeme vodu a přidáme cukr, sůl a mouku. Vše důkladně promícháme a vypracujeme si hezké hladké těsto. Necháme kynout 1 hodinu.
2) Po uplynulé době si pomoučníme vál a těsto si rozdělíme na 4 stejné části. Z každé části si vytvoříme placku, kterou zarolujeme, tak jako vidíme na obrázku.
3) Uložíme na plech, který jsme si vystlali pečícím papírem. Překryjeme utěrkou a necháme ještě chvilku odpočinout. Následně chleby potřeme vodou a posypeme moukou.
4) Pečeme při 200 stupních zhruba 40-45 minut. Máme hotovo!