Smažené tenké celerové placky, které zasytí a chutnají skvěle!

Celer je kořenová zelenina, kterou můžete mít k dispozici po celý rok. V kuchyni se celer používá k přípravě salátů, přidává se do marinád, polévek a skvěle se hodí i na smažení. Celer velmi dobře snáší vaření a zachovává si vitamíny a minerály. Vyzkoušejte tedy celerové placky se sýrem, jejich příprava je velmi jednoduchá.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Smažené celerové placky se sýrem

Co budeme potřebovat:
  • 1 středně velký celer
  • 150 g strouhaného sýra
  • 2 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • asi 3-4 polévkové lžíce mouky
  • 1 hrst pažitky
  • sůl, pepř


Jak budeme postupovat:

Nastrouhejte celer, smíchejte ho se sýrem, přidejte vejce, mouku a pažitku a nakonec mléko. Směs osolte a opepřete a promíchejte. Placky smažte na pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran a podávejte s vhodnou přílohou.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní recept na smažené celerové placky i Vašim přátelům! Inspirujte se dalším tipem na skvělý recept, konkrétně na kuřecí řízky v nejlepším bramborovém těstíčku, jaké jste kdy jedli!