Klasický čokoládový dezert s vanilkovým krémem zná každý. Pokud tento recept rádi připravujete a hledáte inspiraci pro jeho obměnu nebo ho chcete jen více zasytit, je tento recept určen právě vám. Hlavní změnou je přidání sušenkové vrstvy a také vrstvy obsahující tvaroh. Ta dodá dezertu svěžejší chuť a zároveň zasytí všechny strávníky.
Tradiční recept na nepečené plátky:
Co budeme potřebovat:
přísady do těsta:
- 250 g mletých sušenek
- 50 g měkkého másla
- 50 g cukru
- 100 ml mléka
Tvarohová vrstva:
- 200 g tvarohu
- 100 g cukru
- 200 ml smetany
- 1 šálek vanilkového cukru
Vanilková vrstva:
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 500 ml mléka
Krémová vrstva:
- 200 ml smetany
- 50 g cukru
pro dekoraci:
- 50 g strouhané čokolády
Jak budeme postupovat:
- Sušenky smíchejte s mlékem, máslem a cukrem a vytvořte spodní vrstvu dortové formy. Vyšlehejte smetanu a smíchejte ji s tvarohem, vanilkovým cukrem a cukrem. Tuto vrstvu přidejte do základu.
- Připravte si pudink v mléce a pak ho navrstvěte na tvaroh.
- Nakonec ušlehejte smetanu a navrstvěte ji na krém. Celý povrch dortu pokryjte nastrouhanou čokoládou a před podáváním nechte několik hodin ztuhnout v lednici.
Přejeme vám dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept i Vašim přátelům!