Tradiční recept na nepečené plátky se smetanovo-vanilkovým krémem!

Klasický čokoládový dezert s vanilkovým krémem zná každý. Pokud tento recept rádi připravujete a hledáte inspiraci pro jeho obměnu nebo ho chcete jen více zasytit, je tento recept určen právě vám. Hlavní změnou je přidání sušenkové vrstvy a také vrstvy obsahující tvaroh. Ta dodá dezertu svěžejší chuť a zároveň zasytí všechny strávníky.


Tradiční recept na nepečené plátky:

Co budeme potřebovat:

přísady do těsta:

  • 250 g mletých sušenek
  • 50 g měkkého másla
  • 50 g cukru
  • 100 ml mléka

Tvarohová vrstva:

  • 200 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 200 ml smetany
  • 1 šálek vanilkového cukru

Vanilková vrstva:

  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 500 ml mléka

Krémová vrstva:

  • 200 ml smetany
  • 50 g cukru

pro dekoraci:

  • 50 g strouhané čokolády

Jak budeme postupovat:

  1. Sušenky smíchejte s mlékem, máslem a cukrem a vytvořte spodní vrstvu dortové formy. Vyšlehejte smetanu a smíchejte ji s tvarohem, vanilkovým cukrem a cukrem. Tuto vrstvu přidejte do základu.
  2. Připravte si pudink v mléce a pak ho navrstvěte na tvaroh.
  3. Nakonec ušlehejte smetanu a navrstvěte ji na krém. Celý povrch dortu pokryjte nastrouhanou čokoládou a před podáváním nechte několik hodin ztuhnout v lednici.

Přejeme vám dobrou chuť!

Sdílejte tento skvělý recept i Vašim přátelům!