Osvědčený triky, jak vyčistit špinavý koberec bez použití čisticích prostředků!

Domov je místo, kde bychom se měli cítit dobře. Snažíme se žít v čistotě. Když kupujeme nové věci, vždycky všechno voní novotou a jejich vzhled je téměř dokonalý. Ale všechno má svou dobu trvanlivosti a my postupně poznáváme stopy, které na věcech zanechal čas.

I koberce jsou časem stále více zašlé. Zvláště rychle se zhoršují, pokud máme děti. Děti rády zkrášlují koberce drobky, čajem, jogurtem, sirupem nebo čokoládou. Díky našim tipům můžete svým kobercům opět dodat nádech novoty a čistoty. A my vám přinášíme rovnou tři!

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.


Triky, jak vyčistit špinavý koberec bez čisticích prostředků

Sůl a soda bikarbona

jak vyčistit špinavý koberec bez čisticích prostředků
Zdroj: ketkes.com

Na skvrnu naneste směs soli a sody bikarbony. Nechte působit 20 minut a poté vyčistěte. Zbavíte se i té nejmastnější špíny.

Ocet

jak vyčistit špinavý koberec bez čisticích prostředků
Zdroj: ketkes.com

100 ml octa nalijte do litru vody, ponořte do ní houbu a přetřete jí koberec. Po 20 minutách koberec znovu přetřete, ale nyní suchým hadříkem, poté vysajte. Po použití této metody bude náš koberec vypadat jako nový.

Čaj na tmavé koberce

jak vyčistit špinavý koberec bez čisticích prostředků
Zdroj: ketkes.com

Čaj naneste na skvrny pomocí hladké utěrky. Vyčistěte a nechte samovolně vyschnout.

Sdílejte tento inspirativní článek s radami jak vyčistit koberec i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám také líbit: 8 druhů zeleniny a bylinek, které si bez problému vypěstujete přímo u vás doma na parapetu!