Lahodný smetanový domácí sýr s fantastickou chutí z pouhých 4 ingrediencí!

Někteří lidé dávají přednost teplým večeřím, jiní si rádi dají klasický rohlík s máslem, šunkou a sýrem. Pokud patříte do druhé skupiny, možná již připravujete domácí rohlíky nebo chléb. Nyní můžete vyzkoušet i sýr.

Jedná se o velmi jednoduchý recept na jemný a lahodný domácí sýr, na kterém si pochutná celá rodina! Domácí příprava pokrmů je velmi oblíbená, proto tento recept určitě brzy vyzkoušejte.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Smetanový domácí sýr z pouhých 4 ingrediencí

Co budeme potřebovat:
  • 1 litr mléka
  • 1 polévková lžíce soli
  • 200-300 g zakysané smetany
  • 3 vejce


Jak budeme postupovat:

Mléko smíchejte se solí a přiveďte k varu. Vmíchejte smetanu a vejce. Za stálého míchání vařte 5 minut. Jakmile se hmota oddělí od syrovátky, přeceďte směs přes plátno, dokud neodteče všechna voda. Nechte sýr několik hodin v chladničce a můžete podávat.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní recept na domácí sýr i Vašim přátelům! Jsme si jisti, že Vás zaujme i tento domácí recept: Křupavý domácí chléb hotový za 30 minut!