Už jste vyzkoušeli dnešní recept? Jedná se o luxusní plněné koblihy vanilkovým krémem, šlehačkou a ovocem. Pokud tyto koblihy položíte na stůl, na ostatní dezerty se v momentě zapomene! Jejich příprava není žádná věda a měli byste je zvládnout. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.
Co budeme potřebovat:
- 500 g hl. mouky
- 100 g majonézy
- 3 žloutky
- 250 ml mléka
- 30 g droždí
- 2 lžíce cukru
- lžíce rumu – 2
- 2 lžíce oleje
- sůl
- olej na smažení
na krém:
- 1 bal. zlatého klasu
- 500 ml mléka
- 1 smetanu na šlehání
Jahody nebo jiné ovoce nakrájené na kousky
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si uděláme kvásek z vlažného mléka, trochy cukru a droždí.
2) Do mísy prosejeme mouku. Majonézu smícháme se žloutky, cukrem a olejem. Přidáme k mouce, osolíme, vše spojíme a vymícháme hladké těsto. Necháme v teple vykynout.
3) Z vykynutého těsta lžíci odebíráme kousky, ze kterých uděláme kuličku a necháme ještě 15 minut kynout.
4) Smažíme dozlatova v dobře rozpáleném oleji.
5) Vychladlé koblihy rozkrojíme v polovině a naplníme pomocí cukrářského sáčku – nejdříve pudink, pak kousky jahod a nakonec šlehačka. Nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na jednoduchý koláč.
Zdroj receptu: chattycupcakes.com