Inspirujte se: oblíbené dortové krémy s lahodnou chutí!

Na internetu koluje mnoho receptů na univerzální dortová těsta, která jsou obvykle velmi jednoduchá na přípravu a mají nízký obsah surovin, takže si je může připravit každý, kdykoli je potřeba. Samotné těsto však příliš neoslní a krém dokáže každému dortu dodat tu správnou jemnost a půvab. Vyzkoušejte některý z receptů na dortové krémy, které jsou také velmi jednoduché, a uvidíte, že vám budou chutnat.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Recepty na oblíbené dortové krémy s lahodnou chutí

Kávová smetana

Smíchejte silnou černou kávu se 100 g cukru a 3 kousky čokolády. V míse smíchejte žloutky s mlékem a vmíchejte je do kávové směsi. Zahřívejte, ale nevařte, a počkejte, až smetana začne za stálého míchání houstnout. Odstavte z ohně a vmíchejte 20 ml smetany.

Čokoládový krém s kaštany

Tři žloutky smíchejte se 150 g cukru a 1/2 balíčku vanilkového cukru a přidejte 5 dcl mléka. Směs zahřívejte, ale nevařte, dokud nezhoustne. Sundejte smetanu z ohně, a když začne chladnout, přidejte 3 kousky čokolády, 100 kg měkkého másla, důkladně promíchejte a pak ji smíchejte s 1/4 kg nasekaných kaštanů. Můžete přidat rumové aroma.

Kakaový krém

Smíchejte dvě celá vejce se 2 lžícemi mouky, 200 g moučkového cukru a 2-3 lžícemi studeného mléka. Přidejte 3 lžíce kakaového prášku, přilijte mléko a směs zahřejte. Vmíchejte 100 g másla nebo margarínu a míchejte, dokud nevychladne.

Ořechový krém

Vmíchejte 100 g másla, 200 g cukru a mleté ořechy. Přidejte vanilkový cukr a smetanu. Zahřejte na mírném ohni a po vychladnutí vmíchejte máslo.

Citronový krém

Smíchejte dvě celá vejce se 2 lžícemi mouky, 200 g krupicového cukru a 2-3 lžícemi studeného mléka. Zahřívejte, dokud směs nezhoustne. Po vychladnutí přidejte kůru ze dvou citronů a citronovou šťávu. Nakonec vmíchejte 150 g másla.

Vanilkový krém

Smíchejte dvě celá vejce, 100 g cukru, 1 lžíci mouky a 10 ml mléka. Přidejte polovinu vanilkového lusku a zahřívejte krém, dokud nezhoustne. Po vychladnutí vmíchejte 100 g másla.

Karamelový krém

Smíchejte čtyři žloutky se 140 g cukru, 140 g másla a zahřejte na pánvi. Jakmile se cukr rozpustí, přidejte 140 g másla a promíchejte.

Čokoládový krém II

Smíchejte 2 žloutky, 80 g cukru, 2 kousky čokolády a mléko. Směs zahřejte, ale nevařte, a jakmile zhoustne, odstavte ji z ohně.

Oranžový krém

Smíchejte 3 vejce se 2 lžícemi cukru, přidejte nastrouhanou kůru ze dvou pomerančů a 2 lžíce teplého mléka. Zahřívejte, dokud krém nezhoustne, a po vychladnutí vmíchejte půl sklenice pomerančové šťávy.

Vinný krém

Smíchejte dvě lžíce mouky se 2 dl bílého vína s 1 dl vody a vmíchejte 3 žloutky. Přidejte nastrouhanou kůru z poloviny citronu, 100 g cukru a 50 g rozinek. Směs zahřívejte, dokud nezhoustne, a míchejte, dokud nevychladne.

Pudinkový krém

Smíchejte půl litru mléka se 3 lžícemi cukru a kouskem vanilkového lusku, smíchejte 3 žloutky a 3 lžíce cukru, 1 lžíci mouky a vmíchejte trochu mléka. Tuto směs vlijte do horkého mléka a míchejte, dokud nezhoustne.

Teď už si stačí jen vybrat!

Inspirujte se receptem také na smetanový dort s tvarohem a broskvemi.