Hledáte nějakou chutnou novinku k odpolední kávě? Zbožňujete chuť čokoládových dezertů? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme lahodnou sušenkovou buchtu s nadýchaným čokoládovým krémem. Příprava této dobroty je díky přiloženému foto receptu a video návodu absolutně jednoduchá. Nebojte se tedy do přípravy zapojit i ty nejmenší u vás doma!
Oslovili jsme vás touto dobrotou? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme si společně přichystat tuto lahodnou sušenkovou buchtu s nadýchaným čokoládovým krémem!
Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto vynikající jablečnou buchtu, jako od babičky!
Výborný recept na buchtu s nadýchaným čokoládovým krémem:
Co budeme potřebovat:
základ:
- Dlouhé piškoty (sušenky)
- 200 ml mléka
na krém:
- 300 g hladké mouky
- 120 g másla
- 150 g cukru
- 1 L mléka
- 200 g hořké čokolády
- mléčná čokoláda (na posypaní)
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si sušenky namočíme v mléce.
2) Následně ja naskládáme na dno dortové formy.
3) Nyní si připravíme krém. Na mírném plamenu si rozpustíme máslo. Následně přidáme mouku.
4) Promícháme a přidáme mléko a cukr. Stále mícháme dokud nám směs nezačne houstnout. Poté odstavíme.
5) Přidáme hořkou čokoládu a pomocí ručního mixéru ji zpracujeme do naší směsi. Měli bychom dostat krásný nadýchaný krém.
6) Jakmile máme krém hotový, tak polovinu naneseme na náš sušenkový základ. Důkladně uhladíme.
7) Následuje 2. vrstva sušenek namočených v mléce.
8) Na sušenky navrstvíme zbytek našeho krému.
9) Nakonec navrch nastrouháme mléčnou čokoládu a buchtu umístíme na 2 hodiny do lednice, kde nám krásně ztuhne.