Pokud patříte mezi milovníky vanilkových či kokosových dezertů, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme recept, který je u nás doma velice oblíbený a to především díky spojení kokosu a vanilkového krému. Konkrétně se bude jednat o dezert z kakaového těsta, krému a také pěny. Příprava této dobroty je také velice snadná!
Už se vám začínají sbíhat sliny?. Pojďme si tedy tento kakaový dezert společně přichystat!

Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto makové copy!
Výborný recept na kakaový dezert s krémem:
Co budeme potřebovat:
kakaové těsto:
- 6 ks vajec
- 4 polévkové lžíce hladké mouky
- 3 lžíce kakaa
- 6 lžic cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
kokosová pěna:
- 4 vaječné bílky
- 6 lžic cukru
- 120 g strouhaného kokosu
krém:
- 4 žloutky
- 5 lžic cukru
- 40 g škrobu
- 300 ml mléka
- vanilkové aroma
- 200 g másla
- plechovka ananasu
- 200 ml smetany
- 50 g bíle čokolády na ozdobení
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si rozšleháme vejce se špetkou soli, cukrem a moukou. Promícháme a přidáme prášek do pečiva a také kakao. Dále si připravíme plech vystlaný pečícím papírem. Těsto na něj rovnoměrně naneseme.
2) Pokračujeme pěnou. Vyšleháme si bílky do tuhého sněhu. Přidáváme cukr a také kokos. Nyní dáme péct kakaové těsto. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut, poté přidáme kokosovou pěnu a pečeme dalších 10-12 minut.
3) Následuje krém. Smícháme si žloutky s cukrem. Dále přidáme škrob rozpuštěný ve studeném mléce a dáme vařit na mírný oheň. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme vanilkové aroma. Poté odstavíme, zakryjeme potravinářskou folií a necháme vychladnout. Následně si vymícháme měkké máslo do pěny a přidáme po lžičkách do vychladlého krému.
4) Nyní si nakrájíme ananas na menší kousky a smícháme s vyšlehanou smetanou. Poté tuto směs přidáme do krému.
5) V posledním kroku si krém naneseme na kokosovou pěnu. Navrch nastrouháme bílou čokoládu a umístíme alespoň na 2 hodiny do lednice.