Výborný vánoční zákusek, který zmizí z plechu během několika minut

Hledáte skvělý recept na vánoční zákusek? Určitě vyzkoušejte tento dnešní. Ukážeme si totiž krok za krokem recept na výborný vánoční zákusek, který zmizí z plechu během několik minut. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

výborný vánoční zákusek, který zmizí z plechu během několika minut
Zdroj: retetepapabun.ro

Recept na výborný vánoční zákusek:

Co budeme potřebovat:

Na těsto budeme potřebovat:

  • hladká mouka – 550 g
  • máslo – 200 g
  • cukr – 165 g
  • vejce – 2 ks
  • mléko – 3 lžíce
  • amoniak-hydrogenuhličitan – 1 sáček
  • sůl – 1 špetka

Na krém budeme potřebovat:

  • mléko – 1 l
  • máslo – 200 g
  • kukuřičný škrob – 90 g
  • cukr – 10 lžic
  • moučkový cukr – 3 lžíce
  • žloutky – 3 ks
  • citrónová šťáva

Na polevu budeme potřebovat:

  • bílá čokoláda – 100 g
  • mléčná čokoláda – 1 tabulka
  • smetana na šlehání – 4 lžíce

Jak budeme postupovat:

  1. Připravíme si těsto na korpusy. V míse si vyšleháme do pěny měkké máslo spolu s krupicovým cukrem, špetkou soli a vejci. Potom přilijeme mléko, vsypeme prosetou hladkou mouku, amoniak-hydrogenuhličitan a vypracujeme ze všech surovin hladké a nelepivé těsto. To přikryjeme utěrkou a necháme odpočívat asi dvacet minut při pokojové teplotě.
  2. Odpočinuté těsto pak rozdělíme na čtyři stejně velké kousky a ty rozválíme postupně v pláty na pomoučeném vále.
  3. Vyválená těsta ořízneme nožem do obdélníků a uložíme je postupně na velký plech s pečícím papírem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě asi 8 až 10 minut při teplotě 180°C.
  5. Než se korpusy upečou, pustíme se do přípravy krémové náplně. V hrnci si vyšleháme vaječné žloutky spolu s kukuřičným škrobem a krupicovým cukrem.
  6. Následně do směsi přelijeme mléko, promícháme a dáme na mírnější plamen převařit do zhoustnutí. Krém pravidelně mícháme vařečkou nebo metličkou. Hotový pudink odstavíme z plotny, a ještě horký propojíme s kousky másla, moučkovým cukrem a citrónovou šťávou.
  7. Necháme úplně vychladnout.
  8. Ve vodní lázni si rozpustíme bílou čokoládu a promícháme ji se smetanou ke šlehání. V jiné misce si pak roztavíme také čokoládu mléčnou.
  9. První korpus pomažte třetinou krémové náplně, přiklopíme druhým plátem, opět namažeme krém, totéž se třetím a dezert zakončíme čtvrtým plátem. A na závěr pomažeme koláč bílou polevou a dozdobíme ji pomocí mléčné čokolády a špejle.
  10. Když budete mít koláč zkompletován, odložíme jej do lednice chladit a tuhnout alespoň na 24 hodin.

Vyzkoušejte také skvělý recept na jednoduchý recept na jablečný koláč, který má úžasnou chuť