Nepečené řezy ze Salka: Výborný vánoční dezert ke kávě

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si totiž, jak si připravit vynikající nepečené řezy ze Salka. Ať už si kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele a rodinu, sladkou tečku v podobě tohoto chutného dezertu ocení všichni. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

nepečené řezy ze salka: výborný vánoční dezert ke kávě
Zdroj: bucatarianoastra.online

Recept na nepečené řezy ze Salka:

Co budeme potřebovat:

  • 2 bal. čokoládových sušenek
  • 1 salko (nevařené)
  • 250 g másla
  • 400 ml mléka
  • 1 smetanový pudink

Na polevu:

  • 200 g mléčné čokolády
  • 5 lžic mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 150 g másla

Jak budeme postupovat:

  • Nejdříve si z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Je důležité, aby měl pudink, salko i máslo stejnou teplotu – jinak krém nebude mít správnou konzistenci.
  • Máslo ušleháme spolu se Salkem a následně do krému zapracujeme i pudink. Vymícháme jednotný krém. Pokud máte raději sladší, můžete přidat cukr nebo dosladit medem.
  • Sušenky rozložíme na rovný povrch – můžeme je trochu potřít nějakým dobrým džemem, dezert bude ještě chutnější, poté navrstvíme krém, sušenky, krém a takto vrstvíme, dokud nespotřebujeme všechny přísady.
  • Nakonec polijeme polevou, kterou připravíme smícháním surovin ve vodní lázni. 
  • Krém se úžasně hodí i do jiných dezertů.
  • Tyto nepečené řezy ze Salka podáváme vychlazené.

Doporučujeme: Lepené piškoty s chutným krémem obalené v kokosu – už jste vyzkoušeli?