Přemýšlíte o tom, jaké budete letos péct cukroví? Pak jste tu správně. Připravte si fantastické išlské dortíčky, které nesmí za žádnou cenu chybět na Vašem svátečním stole. Chutnají opravdu skvěle a jejich příprava není žádná věda. Pojďme se podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat při jejich příprava. V lednici je skladujeme maximálně týden.
Co budeme potřebovat na išlské dortíčky:
Na těsto:
- 200 g másla
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 2 ks žloutků
- 4 PL kakao
Na náplň:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 200 g hořké čokolády
- 1 PL oleje
Máte raději nepečené cukroví? Vyzkoušejte také recept na „Rumové kuličky, které si jednoduše připravíte – recept na nepečené cukroví„
Jak budeme postupovat:
1) Máslo si utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a krátce šleháme. Postupně přidáváme i mouku smíchanou s kakaem a vypracujeme hladké těsto, které si odložíme do lednice na půl hodinu.
2) Těsto si následně rozválíme na tenčí plát a vykrájíme kolečka o průměru 3-5 cm.
3) Takto vytvarované kolečka uložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut.
4) Upečené kolečka necháme na rovné ploše vychladnout.
5) Smetanu na šlehání ohřejeme a odstavíme, přidáme 150 g čokolády a mícháním ji rozpustíme. Po vychladnutí mixérem vyšleháme a naplníme jí do cukrářského sáčku.
6) Náplň navrstvíme na kolečko a zakryjeme druhým kolečkem, který jsme namočili do rozpuštěné čokolády, do které jsme přidali lžíci oleje.
7) Vrch můžeme ozdobit krémem, který necháme ztuhnout, nebo ořechem.
Tyto ilšské dortíčky si zamilujete.