
Přemýšlíte o tom, jaké budete letos péct cukroví? Pak jste tu správně. Připravte si fantastické išlské dortíčky, které nesmí za žádnou cenu chybět na Vašem svátečním stole. Chutnají opravdu skvěle a jejich příprava není žádná věda. Pojďme se podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat při jejich příprava. V lednici je skladujeme maximálně týden.
Co budeme potřebovat na išlské dortíčky:
Na těsto:
- 200 g másla
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 2 ks žloutků
- 4 PL kakao
Na náplň:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 200 g hořké čokolády
- 1 PL oleje
Máte raději nepečené cukroví? Vyzkoušejte také recept na „Rumové kuličky, které si jednoduše připravíte – recept na nepečené cukroví„
Jak budeme postupovat:
1) Máslo si utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a krátce šleháme. Postupně přidáváme i mouku smíchanou s kakaem a vypracujeme hladké těsto, které si odložíme do lednice na půl hodinu.
2) Těsto si následně rozválíme na tenčí plát a vykrájíme kolečka o průměru 3-5 cm.
3) Takto vytvarované kolečka uložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut.
4) Upečené kolečka necháme na rovné ploše vychladnout.
5) Smetanu na šlehání ohřejeme a odstavíme, přidáme 150 g čokolády a mícháním ji rozpustíme. Po vychladnutí mixérem vyšleháme a naplníme jí do cukrářského sáčku.
6) Náplň navrstvíme na kolečko a zakryjeme druhým kolečkem, který jsme namočili do rozpuštěné čokolády, do které jsme přidali lžíci oleje.
7) Vrch můžeme ozdobit krémem, který necháme ztuhnout, nebo ořechem.
Tyto ilšské dortíčky si zamilujete.
Přečtěte si také:
- Hovězí maso se zeleninou a domácími hranolky: Rychlý recept na šťavnatou směs na pánvi
- Perník ke kávě se švestkovými povidly, čokoládovou polevou a mandlemi
- Kdy vyměnit mycí houbičku? Správná frekvence výměny pro hygienu a prevenci bakterií
- Císařské brambory: Tento recept schová do kapsy i tradiční francouzáky
- Jak louskat vlašské ořechy: Snadný trik bez námahy, který zajistí krásná, celá jádra













































