Cappuccino rohlíčky s čokoládou, které nesmějí chybět na svátečním stole

Toto vánoční cukroví by nemělo za žádnou cenu chybět na svátečním stole. Ať už se raději držíte tradičních druhů nebo rádi zkoušíte něco nového, vždy je dobré myslet na pečení s velkým předstihem. Připravte si letos tyto cappuccino rohlíčky s čokoládou, které chutnají opravdu skvěle. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.

cappuccino rohlíčky s čokoládou, které nesmějí chybět na svátečním stole
Zdroj: mindmegette.hu

Co budeme potřebovat na cappuccino rohlíčky s čokoládou:

  • 50 g instantního kapučína (prášek)
  • 50 ml horké vody
  • 350 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • čokoládová poleva, kokos, případně oříšky

Jak budeme postupovat: 

1) Nejdříve se pustíme do přípravy cappuccino tak, že prášek zalijeme horkou vodou a necháme ho vychladnout.

2) Na těsto si do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, mleté oříšky, prosátý moučkový cukr a máslo nakrájené na kostičky.

3) Přidáme i vychladlé cappuccino a vypracujeme hladké těsto, které odložíme do lednice – ideálně na noc, ale minimálně na 2 hodiny.

4) Druhý den ho přibližně hodinu předem z lednice vybereme, aby povolilo a připravíme si formičky a kousek potravinářské fólie (pokud nemáme dost formiček, tohle je velmi praktický způsob, jak nezašpinit formičky).

5) Formičku vyložíme potravinářskou fólií, naplníme těstem a odtlačíme těsto. Tak ho z formičky vyjmeme a dáme na plech vyloženým pečícím papírem. Dáme péct při teplotě 180 stupňů na cca 10 minut.

6) Upečené konce rohlíčků namočíme do rozpuštěné čokolády a dozdobíme ještě strouhaným kokosem nebo mletými ořechy.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Máte svůj oblíbený recept na cukroví? Podělte se s námi o Váš recept. Zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme


Máte raději nepečené cukroví? Vyzkoušejte také recept na „Rumové kuličky, které si jednoduše připravíte – recept na nepečené cukroví


Sdílejte tento recept na cappuccino rohlíčky s čokoládou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají.