Zapékané brambory se žampiony a omáčkou ze zakysané smetany – jednoduché a rychlé

Dochází Vám inspirace co uvařit k obědu nebo k večeři. Vyzkoušejte tyto zapékané brambory se žampióny a chutnou omáčkou ze zakysané smetany, toto jídlo je opravdu snadné a rychlé. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat. 

automaticky vytvořený koncept
Zdroj: Savoureux.tv

Co budeme potřebovat:

  • 400 g brambor
  • 200 g žampionů
  • 5 vajec
  • 1 cibuli
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g tvrdého sýra
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř, bazalku
  • Olej


Jak budeme postupovat:

1) Brambory si očistíme, nakrájíme na kostičky. Přidáme na rozehřátou pánev s trochou oleje. Pár minut lehce opékáme a  mezitím si očistíme žampiony a cibuli.

automaticky vytvořený koncept
Zdroj: Savoureux.tv

2) Nakrájíme si je na menší kousky a přidáme k bramborám. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku, na plátky nakrájený česnek a vše spolu promícháme. Směs přendáme do zapékací mísy.

automaticky vytvořený koncept
Zdroj: Savoureux.tv
na pánvi
Zdroj: Savoureux.tv

3) Vajíčka si vyšleháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a vylijeme rovnoměrně na brambory.

automaticky vytvořený koncept
Zapékané brambory.             Zdroj: Savoureux.tv

4) Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.

5) Nakonec posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct ještě na 5 minut. Můžeme podávat posypané nasekanou petrželkou.

automaticky vytvořený koncept
Zdroj: Savoureux.tv

Přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Pokud se Vám článek na zapékané brambory se žampiony líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují.

Navštivte taky skvělý recept na “Válečky z mletého masa: Rychlá příprava, 30 minut v troubě a je hotovo!