Taky máte nejradši dezerty z jablek? Máte-li doma několik kousků jablek, můžete s jejich pomocí bleskově připravit hned několik chutných moučníků. V dnešním příspěvku si společně jeden takový ukážeme. Tento jablečný koláč si zamilujete.
Co budeme potřebovat:
- 4 vejce (velká)
- 200 g kr. cukru
- 220 g hl. mouky
- 170 g másla nakrájeného na kostičky
- 100 ml mléka
- špetka soli
- 1 čajová lžička vanilkového cukru
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
Rozměr plechu/formy je 23 × 23 cm, výška okrajů je 4 cm.
Jak budeme postupovat:
1) Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme zvlášť se lžící cukru. Vyšleháme na tuhý sníh.
2) Máslo vyšleháme s cukry (krystalový, vanilkový). Přidáme také špetku soli (to podpoří sladkost těsta).
3) Do směsi přidáme i žloutky – jeden po druhém. Nakonec postupně přidáme i prosátou mouku s práškem do pečiva. Pořádně utřeme.
4) Ručně přimícháme sníh z bílek tak, abychom zachovali nadýchanou konzistenci těsta.
5) Navrstvíme na plech vystlaný pečícím papírem. Jemně do těsta vmáčkneme kousky ovoce (například jablka, hrušky, broskve..).
6) Nakonec posypeme krystalovým cukrem a dáme péct na 175 stupňů cca 50-60 minut.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tento recept na jablečný koláč s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají.