Jablečný koláč, který musíte vyzkoušet – ideální ke kávě a snídani

Taky máte nejradši dezerty z jablek? Máte-li doma několik kousků jablek, můžete s jejich pomocí bleskově připravit hned několik chutných moučníků. V dnešním příspěvku si společně jeden takový ukážeme. Tento jablečný koláč si zamilujete.

Tento jablečný koláč je opravdu vynikající. 
Tento jablečný koláč je opravdu vynikající.          Zdroj: Выпечка и кулинария.

Co budeme potřebovat:

  • 4 vejce (velká)
  • 200 g kr. cukru
  • 220 g hl. mouky
  • 170 g másla nakrájeného na kostičky
  • 100 ml mléka
  • špetka soli
  • 1 čajová lžička vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

Rozměr plechu/formy je 23 × 23 cm, výška okrajů je 4 cm.



Jak budeme postupovat:

1) Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme zvlášť se lžící cukru. Vyšleháme na tuhý sníh.

automaticky vytvořený koncept
Zdroj: Выпечка и кулинария.
automaticky vytvořený koncept
Zdroj: Выпечка и кулинария.

2) Máslo vyšleháme s cukry (krystalový, vanilkový). Přidáme také špetku soli (to podpoří sladkost těsta).

3) Do směsi přidáme i žloutky – jeden po druhém. Nakonec postupně přidáme i prosátou mouku s práškem do pečiva. Pořádně utřeme.

automaticky vytvořený koncept
Zdroj: Выпечка и кулинария.
automaticky vytvořený koncept
Zdroj: Выпечка и кулинария.

4) Ručně přimícháme sníh z bílek tak, abychom zachovali nadýchanou konzistenci těsta.

automaticky vytvořený koncept
Zdroj: Выпечка и кулинария.

5) Navrstvíme na plech vystlaný pečícím papírem. Jemně do těsta vmáčkneme kousky ovoce (například jablka, hrušky, broskve..).

Těsto vlijeme na plech a rozetřeme.
Těsto vlijeme na plech a rozetřeme.   Zdroj: Выпечка и кулинария.
automaticky vytvořený koncept
Zdroj: Выпечка и кулинария.

6) Nakonec posypeme krystalovým cukrem a dáme péct na 175 stupňů cca 50-60 minut.

automaticky vytvořený koncept
Zdroj: Выпечка и кулинария.

Přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

 

Sdílejte tento recept na jablečný koláč s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají.