V dnešním příspěvku Vám přinášíme úžasný recept na rychlý a vynikající čokoládový koláč, jehož těsto připravíte pomocí mixéru. Připravte tento dezert svým známým a rodině co nejdříve, určitě si ho také zamilují. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.
Co budeme potřebovat:
- 3 vejce
- šálek cukru
- 1/4 šálku mléka
- 1/2 šálku oleje
- vanilka
- 1 + 1/2 šálku hladké mouky
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
Na krém:
- 2,5 lžičky kakaa
- 1/4 šálku vody
- šlehačka (můžete použít šlehačku v prášku, nebo smetany na šlehání, kterou ochutíte cukrem. Pokud máte šlehačku v prášku, tak na použijte 3 balení a 450 ml studeného mléka)
Na polevu:
- 1/2 šálku cukru
- 1/2 šálku kakaa
- vanilku
- 1/2 šálku mléka
- 1/2 šálku oleje
Plech o rozměru 25×40
Jak budeme postupovat:
1) Do mixéru dáme cukr, vejce, mléko, olej a vanilku. Vše spolu rozmixujeme na směs.
2) Sypká přísady smícháme v míse. Prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva.
3) Vymícháme jednotné těsto, které navrstvíme do vymaštěné a vysypané formy.
4) Pečeme cca 25 minut při 180 stupních. Upečené těsto propícháme špejlí a přelijeme mlékem.
5) Na krém si vyšleháme smetanu. Kakao smícháme s vodou a smícháme se smetanou. Směs natřeme na koláč.
6) Na polevu vše smícháme a necháme chvíli na plamenu. Následně nalijeme na povrch koláče.
7) Podáváme vychlazené.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tento recept na skvělý čokoládový koláč Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete dvoubarevné řezy.