Krok za krokem Vám představíme skvělý recept na krémový jablečný koláč, který zvládnete připravit za pár minut. Jeho chuť je naprosto boží. Zaručujeme Vám, že si ho zamilují všichni. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak budeme postupovat.
Vyzkoušejte také recept na “Úžasný podzimní koláč plný jablek – vyzkoušejte ho i Vy”
Co budeme potřebovat:
- 2 vejce
- špetka soli
- 100 g kr. cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 100 ml mléka
- 20 g rozpuštěného másla
- kůra z 1 citrónu
- 80 g pšeničné hladké mouky
- 4-5 oloupaná jablka
- 1/2 šťáva z citrónu
- 1 ČJ prášku do pečiva
Jak budeme postupovat:
1) Na těsto si do mísy rozbijeme vejce. Přidáme cukr a vyšleháme. Přidáme mléko i rozpuštěné máslo.
2) Dále vmícháme i nastrouhanou kůru a prosátou mouku s práškem do pečiva.
3) Jablka si oloupeme a nastrouháme na plátky. Následně je pokapeme citrónovou šťávou a přendáme k těstu.
4) Nachystáme si formu s průměrem 18 cm. Formu vyložíme pečícím papírem, vymastíme a vysypeme moukou.
5) Těsto navrstvíme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 40-50 minut při 180 stupních. Čím je koláč vyšší, tím déle se bude péct.
6) Nakonec posypeme moučkovým cukrem. Tento jablečný dezert se hodí velmi k odpolední kávě. Až zjistíte, jak snadné to je, budete chtít připravovat tento recept každý den.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud máte přebytek jablek, můžete je využít i na dalších chutná jídla. Prohlédněte si další skvělé nápady z jablek zde.
Sdílejte tenhle fantastický recept na jablečný dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou