Domů RECEPTY Vynikající jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou

Vynikající jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou

Patříte mezi milovníky jablečných zákusků? Pokud ano, tak je tento dnešní recept přími pro Vás. Ukážeme si, jak si připravit vynikající jablečné řezy s luxusní tvarohovou šlehačkou. Příprava je jednoduchá a zvládne ji i začátečník.

Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet.

Recept na jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou
Zdroj: domowysmakjedzenia.pl

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 4 ks vejce
  • 150 g krupicového cukru
  • 160 g hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička kypřícího prášku

Jablečná náplň:

  • 500 g oloupaných jablek
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 bal. vanilkový pudink
  • 300 ml vody

Tvarohová šlehačka:

  • 1 ks tvaroh v kostce
  • 1 ks šlehačka (objem tuku alespoň 30%)
  • dle chuti cukr

Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve si připravíme těsto. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme, následně přidáme cukr a šleháme do pevné pěny. Postupně do sněhu zašleháme i žloutky, olej a nakonec zlehka i prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem.

2) Těsto vylijeme na plech předem vyloženým pečícím papírem a upečeme při 170 °C do růžova, asi 20 min.

3) Jablka si nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme polovičním množstvím vody a 5 minut povaříme. Ve zbývající vodě rozmícháme pudink a cukr a vlijeme k jablkům. Povaříme do zhoustnutí.

4) Ihned nalijeme na upečený korpus a necháme zcela vychladnout.

5) Nakonec si smícháme tvaroh s cukrem a ušlehanou šlehačkou. Naneseme opatrně na vychlazenou jablečnou náplň. Můžeme pokapat čokoládovou polevou. Vychladíme a podáváme.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept na jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na čokoládový koláč s mascarpone.

Zdroj receptu: domowysmakjedzenia.pl