Připravte si tento jemný a lahodný jablečný koláč s jednoduchou přípravou

Patříte mezi milovníky jablečných dezertů? Pokud ano, tak určitě doporučujeme vyzkoušet tento dnešní recept, jedná se o jemný a lahodný jablečný koláč s jednoduchou přípravou. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak budeme postupovat.

SDDa
Zdroj: Meine Torten und Kuchenwelt

Co budeme potřebovat:

  • 5 vajec
  • 200 g kr. cukru
  • 250 g másla
  • 350 g polohrubé mouky (v originály je použita hladká mouka, já dala polohrubou)
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • asi 1 kg jablek

Jak budeme postupovat:

1) Roztavíme si máslo. Necháme ho vychladnout.

2) Očistíme si jablka od slupky. Rozdělíme je na čtvrtiny a pak nakrájíme každou čtvrtinu jablka na tenké plátky.

3) Vyšleháme vejce a cukr, dokud se cukr zcela nerozpustí.

4) Přidáme rozpuštěné a ochlazené máslo. Rozmícháme.

5) Postupně přidáme (ve 2 dávkách) prosátou mouka s práškem do pečiva. Mícháme, dokud směs nebude hladká.

6) Přidáme jablka a dobře promícháme.

7) Těsto rovnoměrně navrstvíme na standardní plech na pečení, naolejovaný nebo vyložený papírem na pečení.

8) Pečeme v předehřáté troubě 45 – 50 minut při 180 ° C. Zkontrolujeme, zda je koláč připraven pomocí párátka.

9) Nechte vychladnout. Pak jej nakrájíme na čtverečky a podáváme.

Přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Zdroj receptu: Meine Torten und Kuchenwelt – Benim pasta dünyam