Patříte mezi milovníky jablečných dezertů? Pokud ano, tak určitě doporučujeme vyzkoušet tento dnešní recept, jedná se o jemný a lahodný jablečný koláč s jednoduchou přípravou. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak budeme postupovat.
Co budeme potřebovat:
- 5 vajec
- 200 g kr. cukru
- 250 g másla
- 350 g polohrubé mouky (v originály je použita hladká mouka, já dala polohrubou)
- 1 bal. prášku do pečiva
- asi 1 kg jablek
Jak budeme postupovat:
1) Roztavíme si máslo. Necháme ho vychladnout.
2) Očistíme si jablka od slupky. Rozdělíme je na čtvrtiny a pak nakrájíme každou čtvrtinu jablka na tenké plátky.
3) Vyšleháme vejce a cukr, dokud se cukr zcela nerozpustí.
4) Přidáme rozpuštěné a ochlazené máslo. Rozmícháme.
5) Postupně přidáme (ve 2 dávkách) prosátou mouka s práškem do pečiva. Mícháme, dokud směs nebude hladká.
6) Přidáme jablka a dobře promícháme.
7) Těsto rovnoměrně navrstvíme na standardní plech na pečení, naolejovaný nebo vyložený papírem na pečení.
8) Pečeme v předehřáté troubě 45 – 50 minut při 180 ° C. Zkontrolujeme, zda je koláč připraven pomocí párátka.
9) Nechte vychladnout. Pak jej nakrájíme na čtverečky a podáváme.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Zdroj receptu: Meine Torten und Kuchenwelt – Benim pasta dünyam