Výborná kokosová roláda, na které si smlsne celá rodina!

Pokud milujete kokos alespoň z poloviny tak jako já, pak je tento recept přesně pro vás! Dnes si společně přichystáme fantastickou kokosovou roládu. Hledáte-li tedy ideální inspiraci k odpolední kávě, pak tato kokosová roláda je pro vás!

Základem tohoto kokosového pokušení jsou nadrcené sušenky, džem a nesmí chybět samozřejmě rum. Spojení těchto všech ingrediencí je prostě božské! Jedinou nevýhodou této mňamky je že se jedná o nepečený dezert, tím pádem je nutné, aby nám roláda alespoň 2 hodiny zůstala v lednici a krásně nám ztuhla. Při plánováni to mějte tedy na paměti. Příprava je jinak ale velice jednoduchá a rychlá, neměla by vám zabrat víc jak 30 minut. Jakmile však tuto roládu okusíte, ocitnete se v říši chuťového blaha, které jen tak nebudete chtít opustit.

Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto výbornou kokosovou roládu!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naší facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Fantastická nepečená kokosová roláda: Recept zde!
Zdroj: zinoti.lt

Co budeme potřebovat:

  • 3 lžíce džemu
  • 500 g sušenek
  • 200 g másla
  • 3 lžíce kakaa
  • 100 g cukru krystal
  • 1 ČL kávy
  • 200 g kokosu
  • lžička rumu
  • 200 g moučkového cukru
  • šálek vody

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme šálek vody s cukrem (krystal) a také kávou. Promícháme a přidáme kakao, rum a džem. Znovu důkladně promícháme a vypracujeme si hezkou hladkou směs.

2) V dalším kroku si nadrtíme sušenky. Můžeme k tomu využít mixér. Sušenky si smícháme se 100 g kokosu a také námi připravenou směsí z prvního kroku. Znovu důkladně promícháme a vypracujeme si těsto. Podle potřeby můžeme přidat vodu.

3) Těsto rozdělíme na 2 části. Každou část si rozválíme na potravinářské folii. Ideálně do tvaru obdélníka.

4) Nyní si připravíme krém. Smícháme si 100 g kokosu, máslo a cukr (můžeme přidat špetku mléka). Promícháme a krém si rozdělíme na 2 části.

5) V posledním kroku už jen stačí krémem pomazat těsta a zarolovat do rolády. Na úplný závěr rolády umístíme alespoň na 2 hodiny do lednice, aby nám roláda hezky ztuhla. Kokosová roláda je hotová!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na výbornou kokosovou roládu také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete na recept na fantastický karamelový dezert.

Zdroj receptu: zinoti.lt