Domů Recepty Snadná příprava a lahodná chuť: Vyzkoušejte tyto čokoládové řezy

Snadná příprava a lahodná chuť: Vyzkoušejte tyto čokoládové řezy

Patříte mezi milovníky čokoládových dezertů? Pokud ano, tak je dnešní recept přími pro Vás. Čokoláda je pochoutkou všech generací. Někdo má rád hořkou, jiný mléčnou, další bílou. Vyzkoušejte tyto lahodné čokoládové řezy, které mají snadnou přípravu a zvládne je i úplný začátečník. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat. Určitě je připravte své rodině, které si je zamilují. Také nám napište do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet.

1 1 5 640x360 1
Zdroj: Ketkes.com

Co budeme potřebovat:

Na korpus:

  • 6 vajec
  • 2 polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 5 lžic hladké mouky
  • 5 lžic cukru krupice
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 dl černé kávy

Na krém:

  • 4 dl mléka
  • 1 žloutek
  • 8 lžic cukru krupice
  • 4 polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 30 dkg másla

Na polevu:

  • 22 dkg mléčné čokolády
  • půl polévkové lžíce másla

Jak budeme postupovat:

1) Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků a poloviny dávky cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s druhou polovinou cukru do pěny a přidejte ke sněhu. Mouku smícháme s kakaem a s práškem do pečiva a přidáme do vaječné pěny.

Nepřehlédněte:
Vyzkoušejte tento čokoládový řez s jemným a měkoučkým korpusem

2) Směs lehce promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Troubu vyhřejeme na 180◦C a pečeme asi 40 minut (dle výkonu vašeho spotřebiče).

3) Příprava krému. Máslo vyšleháme s polovinou dávky cukru do pěny a vmícháme kakaový prášek. Mléko nalijeme do hrnce, zahřejeme, přidáme druhou polovinu cukru, opatrně za stálého míchání přisypáváme mouku, vlijeme žloutek a vaříme opět za stálého míchání, dokud směs nezhoustne.

4) Kaši necháme zcela vychladnout a smícháme s máslovokakaovou pěnou.

5) Upečený, prochladlý korpus rozřízneme na tři díly a každý mírně navlhčíme uvařenou kávou. Poté natřeme krém a položíme druhý plát, opět krém a nakonec poslední plát korpusu.

6) Povrch polijeme čokoládovou polevou. Tu připravíme rozpuštěním čokolády a másla ve vodní lázni. Dezert necháme nejlépe přes noc v lednici a podáváme druhý den.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si  také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na tvarohový koláč.

Zdroj receptu: Kektes.com