Hamburger jako z americké restaurace aneb chcete si také pochutnávat?

Klasika, bez které by opravdu nebyla Amerika Amerikou. Znáte ji také a určitě jste si ji někdy dopřáli ve značkové restauraci. Chcete si podobnou dobrotu udělat i doma? Jasně, nic vám nebrání, pokud máte možnost získat prvotřídní hovězí, máte zaděláno na výborný úspěch a ohlas i u všech pozvaných hostí. Samozřejmě, ingrediencí bude třeba více a jídlo se musí také připravovat s láskou. Znalci totiž jistě vědí, že potom chutná jinak a lépe. Můžete využít také tajnou recepturu od Středozemního moře, kterou je olivový olej.

Zdroj: Pixabay.co

Nezapomeňte na omáčku, která vše dochutí

Je to skoro jako namíchat kouzelný lektvar, nicméně výsledek rozhodně stojí za malou ochutnávku, i když třeba nejste vysloveně fanouškem hovězího. Hamburger je skutečně jen jeden, ten originální ze zámoří, i když se v českých fastfoodech najde leccos. Za „pravým“ produktem proto musíme zajít do restaurací nebo si jej udělat doma v kuchyni, těžké to opravdu není!

Začněme i tím, že si uděláme bulky na hamburgery, se kterými bude vše od A do Z pěkně domácí, bez náhražek, konzervantů a tak podobně. Stravujme se zdravě, tělo se nám odmění! Příprava pečiva není jen výsadou pekařství, v dnešní době trendy velí jasně a vysloveně přejí domácí výrobě (nejen) kváskového chleba.

Zdroj: Pixabay.co

Podcenit bychom neměli ani výběr toho, čím budeme výsledek dochucovat. Určitě se shodneme, že k masu patří obecně cibule. A je to právě karamelizovaná cibule, která slaví úspěch u amerického hamburgeru. Stačí červená cibule, vinný ocet, trochu třtinového cukru (nejen kvůli zdraví, ale též kvůli chuti), koření a olivový olej jako tajná ingredience. Jen si představte, jak se vám pomalu tato směs rozplývá na jazyku!

Samozřejmostí je pak u burgerů také barbecue omáčka. Máte dvě možnosti, koupit si ji a nemít jistotu zdravého složení nebo si připravit tuhle dobrotu podomácku a porovnat, co je ve výsledku lepší a chutnější, ale i přínosnější pro zdraví. V neposlední řadě také zapojte trochu Itálie, o slovo se totiž hlásí prémiový olivový olej od olivum.cz!