Úžasné benefity okurkové limonády: Zdravý nápoj do teplého počasí!

Máte bláznivé a rušné dny, ale přesto se chcete starat o své zdraví? Dobrou zprávou je, že dokonce i v hektických dnech existují některé rychlé a jednoduché způsoby, jak zůstat zdravý.

Okurková voda je hydratační zdravý nápoj na uhasení žízně, obsahující vitamíny a minerály, který byste dnes měli přidat do své rutiny. Nemluvě o tom, že samotná okurka je superpotravina se spoustou výhod!

V dnešním článku vám přestavíme benefity okurkové vody, která vás v horkých letních dnech osvěží a zároveň prospěje Vašemu tělu!

Zdroj: Pinterest.com

1. Snižuje riziko onemocnění srdce

Obecně známo je, že prostřednictvím dobrého životního stylu, který spočívá ve zdravé výživě a pravidelném cvičení, můžete snížit své šance na rozvoj kardiálního onemocnění. To platí i pro přidání okurek či okurkové limonády s obsahem draslíku do jídelníčku, neboť bylo prokázáno, že pomáhá snižovat vysoký krevní tlak (hlavní rizikový faktor pro srdeční choroby).

2. Zabraňuje dehydrataci

K dehydrataci může dojít z různých důvodů – horký, namáhavý den či špatný pitný režim. Obecně je doporučováno během dne vypít 6 až 8 sklenic pro své zdraví. Přidání česrvé okurky do vody Vám ulehčí tento cíl snadněji splnit, neboť je to mnohem lahodnější cesta!

3. Podporuje slabé kosti

Kromě toho, že příspívá k hydrataci, je další výhodou okurkové detoxifikační účinek. Okurková voda obsahuje antioxidanty, které bojují proti volným radikálům a přirozená diuretická povaha pomáhá odstraňovat toxiny z vašeho těla při pití. Když budete pít více okurkové vody, udržíte volný pohyb trávicího traktu a odplavíte toxiny.

4. Může pomoci snížit riziko rakoviny

Samotná okurková šťáva riziko rakoviny snížit nemůže, ale pokud je součástí celkového zdravého životního stylu, může poskytnout tělu vitamíny, minerální látky a vlákniny, které tělo potřebuje, aby zůstalo zdravé. Všechny zdravotní výhody a antioxidační vlastnosti okurkové vody tedy mohou hrát roli při udržování zdravého těla bez chorob.

5. Snižuje šance na chronické onemocnění

Bohatá řada antioxidantů v okurce může pomoci snížit stres buněk, zpomalit proces stárnutí a zabránit mnoha chronickým onemocněním souvisejících s věkem jako je např. cukrovka nebo Alzheimerova choroba.

Zdroj: Pinterest.com

6. Pomáhá redukovat extra kalorie

Pití okurkové šťávy může pomoci omezit chuť k jídlu a usnadnit tak snížení spotřeby kalorií, aniž byste trpěli bolestmi z hladu. Okurky jsou nízkokalorické a obsahují vlákninu, takže jsou dokonalým doplňkem vašeho plánu hubnutí. Jsou skvělou a chutnou náhradou za sodu, džus nebo jiné sladké nápoje.

7. Zabraňuje suché kůži

Slunce, studené nebo horké počasí či znečištěné ovzduší mohou mít svou daň na pokožku, která je následně suchá, červená a svědí. V tomto případě nás opět může zachránit okurka, která pomáhá kůži pomáhá hydratovat a udržovat ji zdravou. Oxid křemičitý v okurkách navíc pomáhá předcházet akné a dalším nepříznivým stavům pokožky.

8. Čerstvé okurky = svěží dech

Starověká ajurvédská věda o jako příčinu zápachu úst uvádí nadměrné teplo v žaludku. Okurky jsou chladícím jídlem, které může tento problém zmírnit.

Věříme, že okurky jsou skutečnou superpotravinou, která si díky svým zdravým benefitům zaslouží místo v našem jídelníčku! Rozvíjením tohoto zdravého zvyku nás může dovést k rozvíjení dalších zdravých zvyků, díky kterým se budeme zdravěji rozhodovat i v dalšch aspektech života.

Zdroj: Pinterest.com

Doufáme, že Vám tento článek přinesl několik zajímavých informací a inspiroval Vás k nákupu či pěstování okurek!

Pokud by Vás zajímali benefity i jiných potravin, neváhejte a přečtěte si tento článek o zdravotních přínosech borůvek!

Zdroje: Lifehack.org, Thefreerangelife.com