Připravte si tuto výbornou čokoládovou buchtu se zakysanou smetanou!

Dnes si společně přichystáme výbornou čokoládovou buchtu se zakysanou smetanou. Tento recept Vás okouzlí svou snadnou a také velice rychlou přípravou, Vám tak zůstane více času na jiné aktivity. Spojením čokolády a zakysané smetany nám vznikne nezapomenutelná chuť, které se jen tak nebudete chtít vzdát. Jsem tedy přesvědčena, že se tato buchta stane pravidelnou součástí vaší kuchyně. Pojďme si tedy tento dezert přichystat!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Recept na čokoládovou buchtu se zakysanou smetanou!
Zdroj: sussunkfozzunkfinomat.blogspot.com

Co budeme potřebovat:

  • 80 g hladké mouky
  • 80 g čokolády
  • 80 g cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 ks vajec
  • 1 pytlík prášku do pečiva
  • 1 pytlík vanilkového cukru

krém

  • 150 g cukru
  • 50 ml zakysané smetany
  • 20 ml mléka
  • 2 pytlíky vanilkového cukru
  • 1 pytlíky vanilkového pudinku
  • čokoláda na polevu
  • 2 lžíce oleje (poleva)

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme vajíčka s oběma cukry. V druhé misce si smícháme kakao, mouku, nakrájené kousky čokolády a také prášek do pečiva. Promícháme a přidáme vajíčka.

2) Připravíme si plech, který si vyložíme pečícím papírem. Směs na něj poté rovnoměrně rozetřeme. Pečeme při 150 stupních zhruba 15-20 minut.

3) Pokračujeme krémem. Klasickým způsobem si uděláme pudink. Přidáme polovinu cukru a na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile nám vystydne přidáme vanilkový cukr, zbylý cukr a také zakysanou smetanu. Vše důkladně promícháme.

4) Korpus, který jsme vytáhli z trouby si rozřízneme na 3 stejné části. Poté stačí už jen seskládat stylem korpus, krém, korpus, krém korpus. Vrch poté polijeme rozpuštěnou čokoládou.

Sdílejte tento recept na výbornou čokoládovou buchtu se zakysanou smetanou také s vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete recept na smetanový dort s tvarohem a broskvemi.