Hledáte-li inspiraci k nedělní kávě a doma se vám nashromáždilo pár kusů jablek, pak je tento recept přesně pro vás! Dnes si totiž společně přichystáme fantastický, hrnečkový, jablečný koláč se zakysanou smetanou. Recept vás osloví svou rychlou přípravou. Hotovo jej máte za pár desítek minut. Velkou výhodou tohoto receptu také je, že popis množství ingrediencí je ve lžičkách a hrnečkách. Nemusíte tedy nic vážit! Tento jablečný koláč je také skvělým tipem na skvělou víkendovou snídaní až do postele, kterou zajisté uděláte radost celé vaší rodině. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tento jablečný koláč!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Co budeme potřebovat:
- hrnek kefíru
- hrnek polohrubé mouky
- 2 ks vajec
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 3 větší jablka
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- 1 lžička prášku do pečiva
- 6 lžic cukru krystal
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme mouku, cukr, vejce, máslo, kefír a také prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme, zakryjeme potravinářskou folií a umístíme na 30 minut do lednice.
2) Dále si oloupeme a nastrouháme najemno jablka a jemně je stlačíme, aby nám pustila šťávu. Přidáme citronovou šťávu. Vyndáme těsto z lednice a smícháme s jablky. Směs poté nalijeme do pečící formy.
3) Pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut. Po vyndání a vychladnutí posypeme moučkovým cukrem. Máme hotovo!