Spojení šťavnatého kuřecího masa, krémové sýrové náplně, výrazné chuti slaniny a sladké karamelizované cibulky vytváří dokonale vyvážený pokrm. Tyto kuřecí roládky jsou ideální pro sváteční stůl, rodinný oběd i speciální příležitost.
Nechte se unést kombinací chutí, která potěší všechny smysly.

DOPORUČUJEME: Kuřecí stehna ve smetanovo-žampionové omáčce s rýží a kurkumou
Kuřecí roládky se slaninou, sýrovou náplní a karamelizovanou cibulkou
Co budeme potřebovat:
Na kuřecí roládky:
- 3 kuřecí prsa
- sůl (dle chuti)
- černý mletý pepř (dle chuti)
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 lžíce olivového oleje
Na sýrovou náplň:
- 50 g sušených rajčat v oleji (nakrájených)
- 100 g smetanového sýra
- 50 g strouhaného parmezánu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
Na karamelizovanou cibulku:
- 1 červená cibule (nakrájená na proužky)
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce medu
- 1 lžička balzamikového octa
- 1 lžička chilli vloček (volitelně)
Jak budeme postupovat:
1. Příprava kuřecího masa:
Kuřecí prsa rozřízněte napůl, přikryjte fólií a jemně rozklepejte na stejnoměrnou tloušťku. Osolte, opepřete, přidejte papriku a oregano. Koření dobře vmasírujte a nechte chvíli odležet.



2. Příprava náplně:
V míse smíchejte sušená rajčata, smetanový sýr, parmezán, prolisovaný česnek a citronovou kůru. Promíchejte do jemné směsi.



3. Plnění a balení roládek:
Na každý plát masa položte 2 plátky slaniny a rozetřete náplň. Srolujte do roládek a zajistěte provázkem.


4. Opečení roládek:
Na pánvi rozehřejte olej a roládky opékejte ze všech stran dozlatova (cca 10 minut).


Jakmile jsou roládky hotové, vyjměte je z pánve a přeneste na prkénko. Překrojte na polovinu a pokládejte svisle do zapékací mísy, aby vytvořily elegantní vzhled.

5. Příprava karamelizované cibulky:
Na téže pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a osmažte dozlatova. Přidejte med, ocet a chilli, vařte do karamelizace.



Směs nechejte vařit na mírném ohni, dokud se nezačne krásně karamelizovat a nepropojí chutě.

6. Pečení:
Roládky přendejte do zapékací mísy, navrch dejte cibulkovou směs a pečte na 180 °C asi 20 minut, dokud nebude povrch křupavý a zlatavý.

7. Servírování:
Po upečení nechte chvíli odpočinout. Podávejte teplé s čerstvým salátem, zeleninou, bramborovou kaší nebo kuskusovým salátem.

TIP NA VYLEPŠENÍ:
Do sýrové náplně můžete přidat nasekané čerstvé bylinky (např. bazalku nebo tymián) pro ještě výraznější chuť. Skvěle se hodí i pár kapek citronové šťávy pro osvěžení.

Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.