Smažená ďábelská vejce s křupavou strouhankou a krémovou náplní​

Pokud milujete klasická plněná vejce, ale rádi byste zkusili něco nového a extra chutného, tento recept na smažená ďábelská vejce vás nadchne. Spojuje jemnou krémovou náplň ze žloutků s pikantními tóny a dokonale křupavým obalem z panko strouhanky a parmazánu. Výsledkem je originální předkrm nebo pohoštění, které vypadá efektně a chutná ještě lépe.

Ať už chystáte velikonoční stůl, zahradní párty nebo chcete překvapit hosty něčím netradičním, tato smažená vejce si rozhodně zaslouží místo na vašem menu.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Smažená ďábelská vejce s křupavou strouhankou a krémovou náplní​
Zdroj: allrecipes.com

DOPORUČUJEME: Velikonoční nádivka, která nesmí chybět na velikonočním stole


Smažená ďábelská vejce s křupavou strouhankou a krémovou náplní​

Co budeme potřebovat:

  • 6 vajec uvařených natvrdo
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžičky jemně nasekané nakládané okurky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • ¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • ¾ lžičky soli
  • ½ šálku hladké mouky
  • 2 velká vejce (na obalování)
  • 1 šálek panko strouhanky
  • ¼ šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • 1/8 lžičky kajenského pepře
  • Řepkový olej na smažení
  • Nasekaná čerstvá pažitka a paprika na ozdobu
  • Pikantní omáčka k podávání
Smažená ďábelská vejce s křupavou strouhankou a krémovou náplní​
Zdroj: allrecipes.com

Jak budeme postupovat:

🟩 1. Příprava náplně

Opatrně rozkrojte uvařená vejce na poloviny a vyjměte žloutky.

Do misky přidejte žloutky, majonézu, nakládanou okurku, hořčici, pepř a ½ lžičky soli. Dobře promíchejte do hladka.

Přesuňte směs do cukrářského sáčku nebo plastového sáčku s odstřiženým rohem a dejte stranou.

Smažená ďábelská vejce s křupavou strouhankou a krémovou náplní​
Zdroj: allrecipes.com

🟩 2. Obalování bílků

Připravte si tři misky:

  • první s hladkou moukou
  • druhou s rozšlehanými vejci
  • třetí s panko strouhankou, parmazánem, česnekovým práškem, kajenským pepřem a zbylou ¼ lžičky soli

Každý bílek obalte postupně v mouce, vejcích a nakonec ve strouhance.

Smažená ďábelská vejce s křupavou strouhankou a krémovou náplní​
Zdroj: allrecipes.com

🟩 3. Smažení

V hluboké pánvi rozehřejte řepkový olej na 180 °C. Obalené bílky smažte 2–3 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce.

Smažená ďábelská vejce s křupavou strouhankou a krémovou náplní​
Zdroj: allrecipes.com

🟩 4. Plnění a servírování

Do každé smažené poloviny bílků nastříkejte žloutkovou směs.

Ozdobte pažitkou, posypte paprikou a podávejte s oblíbenou pikantní omáčkou.

Smažená ďábelská vejce s křupavou strouhankou a krémovou náplní​
Zdroj: allrecipes.com

💡 Tipy na vylepšení

  • Vyzkoušejte místo dijonské hořčice i hrubozrnnou nebo křenovou verzi.
  • Panko strouhanku můžete nahradit kukuřičnými lupínky nadrcenými na jemno.
  • Připravte zdravější verzi v horkovzdušné fritéze bez oleje.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

🔗 Pokud hledáte další inspirace na pochoutky, doporučujeme vám prohlédnout i tyto recepty: