Pokud hledáte originální a chutný dezert, který nadchne nejen děti, pak jste tu správně! Tečkovaná buchta se smetanou, sušenkami a čokoládou je nejen lahodná, ale díky svému vzhledu také velmi oblíbená. Příprava tohoto smetanového dezertu je trošku náročnější a buchta potřebuje 24 hodin na zatuhnutí v lednici, ale výsledek rozhodně stojí za to.
V našem receptu najdete podrobný postup a tipy pro dokonalý výsledek!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento malinový dort!
Výborný recept na smetanovou buchtu:
Co budeme potřebovat:
- 1 šálek drcených sušenek
- 1/4 šálku kakaa
- 2 lžíce cukru
- 1/4 šálku rozpuštěného másla
- 250 g smetanového sýru
- 1/2 šálku cukru
- 2 ks vajec
- 100 g tmavé čokolády
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2/3 šálku zakysané smetany
Jak budeme postupovat:
1. Smíchejte drcené sušenky, cukr, kakao a rozpuštěné máslo. Směs natlačte na dno pekáče vyloženého pečícím papírem.
2. Ve větší míse smíchejte smetanový sýr s cukrem, vejci, vanilkovým extraktem a zakysanou smetanou. Směs rozdělte na dvě části.
3. Jednu polovinu směsi naneste rovnoměrně na sušenkový základ v pekáči.
4. Do druhé poloviny směsi vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Tuto čokoládovou směs vytvarujte pomocí sáčku nebo formy do malých kuliček a rovnoměrně rozmístěte na bílou vrstvu v pekáči.

5. Pečte v předehřáté troubě při 160 °C cca 1 hodinu. Po upečení nechte buchtu hodinu odležet v zavřené troubě, poté dejte na 24 hodin do lednice.
Tipy na vylepšení receptu:
- Pro svěží chuť můžete do smetanové směsi přidat nastrouhanou citronovou kůru.
- Sušenky lze obměnit za Oreo nebo jiné oblíbené kakaové sušenky.
- Dezert můžete ozdobit čerstvým ovocem nebo mátou.

Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.