Tento recept na obložené vepřové maso je skvělou volbou pro společný rodinný oběd nebo večeři. Šťavnaté vepřové plátky jsou doplněny vrstvou cibule, žampionů a rajčat, které jim dodávají svěžest a jemnou chuť. Celé jídlo je zakončeno bohatou sýrovou krustou s majonézou, která se během pečení krásně rozteče a vytvoří neodolatelnou vrstvu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Obložené vepřové maso zapečené se zeleninou a sýrem
Co budeme potřebovat:
- vepřové maso – 500 g
- cibule – 2 ks
- rajče – 2 ks
- houby – 2 ks
- tvrdý sýr – 150 g
- majonéza – 3 lžíce
- sůl – 1 lžička
- mletý černý pepř – 1 lžička
- olej na vymazání formy – 10 ml
Velikost formy 25/35 cm
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso si pomocí paličky naklepeme. Následně ho opepříme a osolíme.

2. Zapékací mísu vymažeme olejem a umístíme nakrájenou cibuli.
3. Poté uložíme plátky masa vedle sebe.
4. Nakrájíme si žampiony a rajčata na plátky.
5. Na každý plátek masa umístíme trochu cibule, žampiony, rajčata.

6. Nastrouháme si oblíbený sýr, který smícháme s majonézou, solí a pepřem.
7. Takto připravenou směs navrstvíme na každý plátek masa.

8. Pečeme 40 minut při 180 stupních. Podáváme s oblíbenou přílohou.

Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
VIDEO NÁVOD NA OBLOŽENÉ VEPŘOVÉ MASO:
Vyzkoušejte také – Šneci z mletého masa, které si každý oblíbí – připravte si je co nejdříve