Dort „Benátská noc“ s kokosem a krémem

Pokud jste milovníky kokosu a čokolády, pak je tento dezert přesně pro vás! Sladký a chutný dezert, který v sobě kombinuje chuť kokosu s kakaovým těstem, doplněný bohatým krémem a čokoládovou polevou.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zdroj: Riuca gateste retete traditionale din Maramures

Dort „Benátská noc“ s kokosem a krémem

Co budeme potřebovat:

Kokosový korpus:

  • Vaječný bílek: 6 ks
  • Cukr: 5 lžic
  • Strouhaný kokos: 100 g
  • Mouka: 4 lžíce

Kakaový korpus:

  • Vejce: 4 ks
  • Cukr: 4 lžíce
  • Olej: 4 lžíce
  • Kakao: 2 lžíce
  • Mouka: 4 lžíce

Krém:

  • Vaječný žloutek: 6 ks
  • Cukr: 100 g
  • Škrob: 4 lžíce
  • Mléko: 4 lžíce
  • Sušené mléko: 4 lžíce
  • Máslo: 200 g
  • Želatina v prášku: 1 sáček

Sirup:

  • Voda: 100 ml
  • Med: 2 lžíce
  • Vanilková esence: dle chuti

Poleva:

  • Čokoláda: 200 g
  • Smetana: 120 ml

Jak budeme postupovat:

1. Kokosové těsto:

Vyšlehejte bílky na sníh, postupně přidávejte cukr.

V jiné misce smíchejte mouku s kokosem.

Tuto směs opatrně zapracujte do bílkového sněhu.

Těsto vyložte na plech s pečicím papírem a pečte 7 minut v předem vyhřáté troubě na 180 °C.

2. Kakaové těsto:

Žloutky oddělte od bílků a bílky vyšlehejte na tuhý sníh s cukrem.

Zašlehejte žloutky a následně olej.

Mouku smíchejte s kakaem a vmíchejte do těsta.

Toto kakaové těsto vylejte na předpečený kokosový korpus.

Pečte dalších 8 minut v troubě na 180 °C.

Perníčky s čokoládovou polevou plněné povidly

3. Krém:

Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte mléko a škrob.

Želatinu připravte dle návodu a přidejte.

Směs ohřívejte 10 minut ve vodní lázni, poté nechte vychladnout.

Máslo vyšlehejte a zašlehejte vychladlý krém s poslední dávkou sušeného mléka.

4. Poleva:

Čokoládu nakrájejte a smíchejte se smetanou.

Rozpusťte v mikrovlnce či nad vodní lázní. Nechte vychladnout.

5. Sirup a Dokončení:

Sirup připravte smícháním vody, medu a vanilkové esence.

Otočte kakaovo-kokosový korpus a potřete kokosovou stranu sirupem. Poté korpus otočte zpět.

Kakaovou stranu potřete vychlazeným krémem a poté polevou.

Posypte strouhaným kokosem a nakrájejte.

Benátská noc je skvělý dezert, který svou chutí potěší všechny milovníky kokosu a čokolády. Pokud hledáte recept na sladké pohlazení duše, pak jste na správném místě. Užijte si tuto lahodnou pochoutku!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:

Čokoládový dort s tvarohovým krémem a třešňovou náplní