Chystáte se na večírek a rádi byste přinesli sebou něco na stůl? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme křupavé a nadýchané slaninové vrtule (tyčinky) s olivami z listového těsta. Příprava této dobroty je velice snadná a časově nenáročná!
Už se vám začínají sbíhat sliny? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme si společně přichystat tyto křupavé a nadýchané slané vrtule sel slaninou a olivami!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto masové kuličky!
Výborný recept na nadýchané slaninové vrtule (tyčinky) z listového těsta:
Co budeme potřebovat:
- 500 g listového těsta
- 200 g tvrdého sýra
- 150 g slaniny
- 100 g oliv
Jak budeme postupovat:
1. Listové těsto si rozřízneme na 2 poloviny. Na jednu část si naneseme strouhaný sýr.
2. Přiklopíme druhou polovinou těsta a nařežeme na proužky.
3. Navrch si umístíme plátek slaniny.
4. Nyní jednoduše stočíme do vrtule.
5. Vrtule umístíme na plech a přidáme olivy.
6. Pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut. Hotovo!
Dobrou chuť!
Další různorodé inspirace pro použití domácího kynutého těsta naleznete zde - Recepty s KYNUTÝM TĚSTEM!