Hledáte rychlý a jednoduchý dezert ke kávě? Tato hrnková buchta s tvarohovou náplní je ideální volbou. Kombinace kakaového těsta a lahodného tvarohového krému si získá všechny, kteří milují sladké dobroty. Navíc na přípravu nepotřebujete váhu, stačí obyčejný šálek.
Co budeme potřebovat?
Na těsto:
- 4 ks vajec
- 1 šálek krystalového cukru
- 1 šálek mléka
- 1 šálek oleje
- 3 šálky polohrubé mouky
- 1 balení prášku do pečiva
- ½ šálku kakaa
Na náplň:
- 500 g jemného tvarohu
- 3 ks vajec
- 8 lžic oleje
- 8 lžic krystalového cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 balení zakysané smetany
- 1 balení vanilkového pudinkového prášku
Jak budeme postupovat?
1) Žloutky vyšleháme s krystalovým cukrem do tuhé pěny Přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a vše dobře promícháme. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a jemně je vmícháme do připravené žloutkové hmoty.
2) Tvaroh utřeme s vejci, krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem, olejem, zakysanou smetanou a vanilkovým pudinkovým práškem, dokud nevznikne hladká směs.
3) Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme polovinu těsta na plech, na těsto rovnoměrně rozetřeme tvarohovou náplň a přelijeme druhou polovinou těsta.
4) Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 170 °C přibližně 40 minut
Vyzkoušejte také:
Tipy:
- Zjednodušení přípravy: Místo ručního šlehání můžete použít mixér
- Zdobení: Buchtu můžete na závěr posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou
- Ořechy: Pro zpestření můžete do tvarohové náplně přidat nasekané ořechy nebo rozinky
- Přídavek ovoce: Na tvarohovou vrstvu můžete před přelitím těsta přidat plátky čerstvého ovoce (např. jahody, meruňky nebo borůvky)
Závěr:
Hrnková buchta s tvarohem je nejen jednoduchá na přípravu, ale také úžasně vláčná a chutná. Skvěle se hodí jako sladká tečka ke kávě nebo čaji. Díky kombinaci kakaového těsta a jemného tvarohového krému se stane oblíbeným dezertem celé rodiny.