Rychlý a chutný kakaový jablečný koláč, jehož vláčnost a svěžest dávají koláči výjimečnou chuť

Rychlý a chutný kakaový jablečný koláč, jehož vláčnost a svěžest dávají koláči výjimečnou chuť. Vhodný na odpolední svačinu, rodinnou oslavu nebo prostě jen tak k čaji.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zdroj: Olinka Volfová

Kakaový jablečný koláč

Co budeme potřebovat:

  • 0,5 hrnku oleje
  • 4 vejce
  • 1,5 lžičky kakaa
  • 4 hrnky nakrájená nebo nastrouhaná jablka (oloupaná)
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 0,5 lžičky mleté skořice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 4 lžíce sušené brusinky
  • Tuk na vymazání
  • Strouhanka na vysypání

Jak budeme postupovat:

1. Příprava jablka: Oloupejte jablka a buď je nakrájejte na kostičky, nebo nastrouhejte.

2. Těsto: Vejce našleháme s cukrem, kakaem a olejem do pěny. Následně přidáme jablka, mletou skořici a brusinky.

3. Suché ingredience: Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře vše promícháme.

4. Příprava formy: Plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.

5. Pečení: Těsto vlijeme na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřeme. Koláč pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.

6. Dokončení: Po upečení necháme koláč chvíli vychladnout, pak jej pokrájíme na kostky a podáváme.

Čtěte také:

Tip: Tento koláč zůstane měkký a vláčný několik dní, pokud samozřejmě předtím nezmizí ze stolu.

Dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.