Česneko-sýrová pomazánka s cibulovou natí

Česneko-sýrová pomazánka je rychlý a chutný recept ideální na chlebíčky, jednohubky nebo jako dip k zelenině. Kombinace česneku, sýra a cibulové natě dodá této pomazánce jedinečný pikantní a osvěžující nádech.

Zdroj: Blanka Kozáková

Ingredience:

  • 1 balení pomazánkového másla (cca 150 g)
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce tatarské omáčky
  • 10 stroužků česneku (prolisovaných)
  • Špetka soli a mletého pepře
  • 250 g najemno nastrouhaného eidamu
  • Cibulová nať (nakrájená najemno)

Postup:

1) Příprava základní směsi: V míse smíchejte pomazánkové máslo, majonézu a tatarskou omáčku. Míchejte, dokud nevznikne hladká a krémová konzistence.

2) Dochucení česnekem: Přidejte prolisovaný česnek do směsi. Promíchejte tak, aby se česnek rovnoměrně rozložil.

3) Přidání sýra: Do směsi postupně vmíchejte nastrouhaný eidam. Dbejte na to, aby se sýr dobře promísil s ostatními ingrediencemi.

4) Okořenění: Ochuťte pomazánku špetkou soli a mletého pepře podle vlastní chuti. Pokud máte rádi výraznější chuť, můžete přidat více česneku nebo pepře.

5) Dokončení s cibulovou natí: Nakrájejte cibulovou nať najemno a přimíchejte ji do pomazánky. Nechte část cibulové natě na ozdobení při servírování.

6) Odležení: Nechte pomazánku chvíli odležet v lednici, aby se chutě spojily.


Servírování:

Pomazánku podávejte na čerstvém pečivu, bagetách nebo jako náplň do plněných vajíček. Skvěle se hodí také jako dip ke křupavé zelenině nebo slaným krekům.


Závěr:

Tato česneko-sýrová pomazánka s cibulovou natí je lahodná a univerzální. Výrazná chuť česneku a jemnost sýra ji dělají neodolatelnou. Její příprava je jednoduchá a zvládne ji i začátečník. Skvěle se hodí na slavnostní příležitosti nebo jako rychlé občerstvení pro návštěvu.