Lahodné žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem

Pokud hledáte jednoduchý a přitom neodolatelný recept, který zazáří na každém slavnostním stole, plněné žampiony s vejci, sýrem, bylinkami a česnekem jsou tou správnou volbou.

Jsou ideální jako elegantní předkrm, chuťovka k vínu nebo lehký doplněk k hlavnímu chodu. Připravte si tento recept na Silvestra nebo jakoukoli jinou příležitost, kdy chcete okouzlit své hosty jednoduchou a lahodnou pochoutkou. S tímto receptem nemůžete udělat chybu!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Lahodné žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem
Zdroj: Przepisy Oli

Doporučujeme: Slané občerstvení, které lze připravit z tortill: 10+ inspirací, které doplní Váš sváteční stůl

Žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem

Co budeme potřebovat:

Základ:

  • 8 velkých žampionů

Plnění:

  • 2 vejce
  • špetka soli

Směs:

  • 50 g másla
  • zelená cibulka
  • petrželová nať
  • tři stroužky česneku
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř
  • 80 g strouhanky

Na závěrečné posypání:

  • 60 g sýra
  • čerstvá nasekaná petželka

Jak budeme postupovat:

1. Základ: Připravte si velké žampiony. Opatrně vyřízněte střed každého žampionu, abyste vytvořili prostor pro plnění.

Lahodné žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem
Zdroj: Przepisy Oli

2. Plnění: Do misky rozklepněte vejce, přidejte špetku a dobře rozšlehejte. Vaječnou směs nalijte do připravených žampionů a položte je na plech vyložený pečícím papírem.

Lahodné žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem
Zdroj: Przepisy Oli
Lahodné žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem
Zdroj: Przepisy Oli

3. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, dokud nebudou zlatavé. Po upečení je nechte chvíli stranou.

Lahodné žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem
Zdroj: Przepisy Oli

4. Na pánvi rozehřejte máslo. Poté přidejte nadrobno nakrájený česnek, nasekanou zelenou cibulku a čerstvou petrželku. Dochuťte solí a černým pepřem a smažte na mírném ohni 1 minutu, dokud se vše krásně prolnou vůně.

Lahodné žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem
Zdroj: Przepisy Oli

5. Následně do pánve vsypejte strouhanku a promíchejte. Smažte na mírném ohni ještě 2-3 minuty, dokud směs nezíská zlatavou barvu.

Lahodné žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem
Zdroj: Przepisy Oli
Lahodné žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem
Zdroj: Przepisy Oli

6. Vzniklou směs přendejte do misky a pomocí vařečky ji rovnoměrně naneste do vnitřku již upečených žampionů.

Lahodné žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem
Zdroj: Przepisy Oli
Lahodné žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem
Zdroj: Przepisy Oli

7. Na vrch každé houby (žampionů) nasypejte strouhaný sýr (čím více, tím lépe!).

Lahodné žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem
Zdroj: Przepisy Oli

8. Pečte v troubě dalších 5 minut při 200 °C, dokud se sýr rozteče a získá křupavou zlatavou kůrčičku.

Lahodné žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem
Zdroj: Przepisy Oli

9. Na závěr je ještě posypejte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte je s láskou, velkou chutí a půvabem.

Lahodné žampiony plněné vejci, sýrem, bylinkami a česnekem
Zdroj: Przepisy Oli

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

VIDEO NÁVOD: