Křupavé kuřecí řízky pečené v troubě s trochou hovězího vývaru

Hledáte jednoduchý a chutný recept na oběd či večeři? Představujeme vám klasiku, kterou si zamilujete: Křupavé kuřecí nebo vepřové maso s lahodnou bramborovou přílohou.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zdroj: Jitula Slaba

Doporučujeme: Kuřecí stripsy, jako z FAST FOODU – Vyzkoušejte tuto zdravější variantu!

Křupavé kuřecí řízky pečené v troubě

Co budeme potřebovat:

Křupavé maso:

  • Kuřecí nebo vepřové maso (dle výběru)
  • Sůl, pepř
  • Strouhanka
  • Vejce

Vývar:

  • 1/2 kostky hovězího bujonu
  • 1/4 kostky másla
  • 1/2 hrnce vody

Bramborová příloha:


Jak budeme postupovat:

1. Křupavé maso: Maso nakrájejte, osolte, opepřte a do něj dobře zatloukejte strouhanku. Následně maso namáčejte v rozmíchaných vejcích a osmažte na pánvi do zlatavé barvy. Přeložte osmažené maso na plech.

2. Vývar: V hrnci si přiveďte k varu vodu s hovězím bujónem a máslem. Rozlitý vývar přidejte k masu na plechu.

3. Bramborová příloha: Brambory vařte do měkka. Mezitím na pánvi osmažte cibulku do zlatova. Uvařené brambory smíchejte s osmaženou cibulkou.

4. Pečení: Plech s masem vložte do trouby a pečte, dokud se vývar zcela nevypaří.

Doporučujeme také: Obrácené řízky v hořčičném těstíčku s česnekem

Závěr:

Toto křupavé maso se speciálním vývarem a bramborovou přílohou je ideálním komfortním jídlem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Jednoduchost a bohatá chuť v jednom!

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Pokud hledáte další slanou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Vynikající tip, jak připravit kuřecí řízky: Přidejte k nim zakysanou smetanu a šťavnatou oblohu