Dezert ke kávě či jen na mlsání z jablek, mascarpone a tvarohu

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na dezert z jablek, mascarpone a tvarohu. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zdroj: Radek Dosoudil

Doporučujeme: Báječné skořicové šneky s jemnou tvarohovou polevou, které si zamilujete

Dezert ke kávě či jen na mlsání z jablek, mascarpone a tvarohu

Co budeme potřebovat:

Na těsto: 1 (první vrstva)

  • 3 vajíčka
  • Na doslazení med (dle libosti)
  • Hrnek špaldové mouky
  • Hrnek mléka
  • Polévková lžíce oleje
  • Kypřící prášek- půl sáčku
  • Odměrka čokoládového proteinu

Smícháme vajíčka s mlékem, medem a postupně přidáme zbylé suroviny.

Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 180 stupních.

2. Na druhou vrstvu:

  • 3 jablka
  • dva pudinky v prášku s příchutí smetany
  • na dochucení med
  • 750 ml vody

Jak budeme postupovat:

1. Jablka nakrájíme na drobné kousky, přidáme 750 ml vody a vaříme do změknutí.

2. Potom přidáme rozmíchaný pudink v prášku na zahuštění jablek.

3. Tuto směs dáme na korpus a necháme na něm vychladnout.

Poslední vrstva:

  • 500 g tvarohu
  • 500 g mascarpone
  • med

Vše smícháme a dáme jako poslední vrstvu a posypeme strouhanou čokoládou.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Lahodný jablečný koláč s vanilkovým krémem a čokoládovou ozdobou