Vydejte se na cestu plnou chutí s našimi kouzelnými rajčatovými jednohubkami, které v sobě ukrývají lahodnou avokádovo-medovou pastu a jemný smetanový tvaroh. Tyto malé poklady přináší dokonalou rovnováhu sladkých i slaných tónů, které rozmazlí vaše chuťové pohárky a okouzlí každého hosta. Ideální jako lehké pohoštění, které přinese svěžest a eleganci na váš stůl!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Rajčatové jednohubky s avokádovo-medovou pastou a smetanovým tvarohem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 7 plátků toastový chléb
- 20 g másla – na smažení
Avokádová pasta:
- 1 zralé avokádo
- 1 lžíce citronové šťávy
- čerstvý kopr – podle chuti
- zelená cibulka – podle chuti
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky soli
- 1/3 lžičky černý mletý pepř
- 1 lžička přírodní med
- 150 g měkký smetanový tvaroh
Ostatní:
- 2 rajčata + sůl
Jak budeme postupovat:
1. Z toastového chleba vykrojte kolečka pomocí skleničky nebo vykrajovátka. Poté na pánvi rozpusťte máslo a kolečka chleba na něm osmažte dozlatova a dokřupava z obou stran. Po smažení je přendejte na talíř.
2. Avokádová pasta: Vydlabejte dužinu z avokáda a přendejte ji do mixéru. Přilijte citronovou šťávu, vsypejte nasekaný čerstvý kopr, zelenou cibulku a přidejte stroužky česneku. Osolte, opepřete a oslaďte přírodním medem. Nakonec přidejte měkký smetanový tvaroh a vše rozmixujte na hladkou, krémovou pastu. Poté získanou pastu přendejte do zdobícího sáčku.
3. Mezitím rajčata nakrájejte na tenká kolečka a lehce je posolte.
4. Na kulatý talíř rozložte osmažená kolečka a na ně úhledně položte plátky šťavnatých rajčat. Jemně je ozdobte připravenou pastou ve tvaru elegantních vlnek a celé dílo korunujte čerstvými snítkami kopru pro svěží a lákavý vzhled.
5. Podávejte je s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.