Dobrý nápad na občerstvení, když hosté stojí ve dveřích, ale vy nemáte nic, co byste jim naservírovali. Tato pomazánka je skutečnou záchrannou pochoutkou, která si svou skvělou chutí získá každého. Jsme si jisti, že si vaši hosté vyžádají recept.
Co budeme potřebovat:
- 1 bageta
- 150 g másla
- 1 cibule
- 1 jablko
- 50 g jader vlašských ořechů
- sůl a mletý černý pepř – podle chuti
- 1/2 lžičky hořčice
Jak budeme postupovat:
1. Bagetu nakrájejte na tenké, asi 1 cm silné plátky, které vložte na rozehřátou pánev s kostkou másla a opečte je z obou stran, dokud nezískají zlatohnědou kůrčičku. Přendejte je do sekáčku.
2. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a také je osmahněte na pánvi rozehřáté s kostkou másla. Vařte, dokud nezprůhlední.
3. Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Přidejte ji na pánev spolu s cibulí a další kostkou másla a vařte do měkka.
4. Cibuli a osmažené jablko přendejte do mísy mixéru.
5. Nasekejte ořechovou drť na mleté kousky, 1-2 minuty je opékejte na čisté rozpálené pánvi a přidejte je do mísy.
6. Přísady rozmixujte mixérem na hladkou pastu. Podle chuti osolte, přidejte mletý černý pepř a hořčici a pulzujte další minutu. Přeneste do nádoby.
7. Plátky chleba namažte vzniklou pomazánkou a pochutnejte si!