Pokud hledáte cukroví, které nejen chutná dokonale, ale také krásně vypadá, mandlové vánoční zvonky podle Klárky Moravcové jsou jasnou volbou! ✨ Tyto zvonky spojují jemnost mandlového těsta, lahodnou marmeládovou náplň a elegantní čokoládovou polevu s ozdobou z mandlí. Jsou nejen skvělým doplňkem vánočního stolu, ale také perfektním dárkem pro vaše blízké. Připravte si toto kouzelné cukroví, které dodá vašim svátkům tu pravou atmosféru plnou chutí a radosti. 🎄💫
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Linecké kakaové domečky s lotuskovou pomazánkou: Sladký vánoční sen
Mandlové vánoční zvonky
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 110 g moučkový cukr
- 20 g vanilkový cukr
- 160 g změklé máslo
- 100 g mandlové mouky (mandlový prášek) nebo mleté mandle
- 20 g vanilkový cukr
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 2 žloutky
- mandlové aroma AMARETTO (podle chuti, pokud máte rádi intenzivní mandlovou chuť
Ostatní:
- meruňková marmeláda (nebo citronová marmeláda na slepení)
Poleva:
- rozpuštěná mléčná čokoláda + kakaové máslo (na zředění čokolády)
Na zdobení
- oloupané mandle
Jak budeme postupovat:
1. Příprava těsta: Do větší mísy si nasypejte hladkou mouku, přisypejte moučkový a vanilkový cukr. Pak vložte změklé máslo, vsypejte mandlovou mouku nebo mleté mandle a ručně připravte drobenku. Dále do mísy vmíchejte nastrouhanou citronovou kůru a vlijte žloutky. Pokud chcete výraznější mandlovou chuť, přilijte několik kapek mandlového aroma. Všechny ingredience důkladně promíchejte a zpracujte na hladké těsto.
2. Z těsta vytvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie nebo ji vložte do uzavřené nádoby a nechejte těsto odpočívat v chladničce přes noc. Tento krok je důležitý pro to, aby těsto zpevnělo a lépe se s ním pracovalo při vyvalování.
3. Druhý den těsto rozdělte na 2 části. Jednu část těsta nechejte v lednici, aby vám během práce neosychal a druhou část vyválejte na tenký plát na pomoučněném stole. Pomocí vykrajovátek vykrajujte zvonečky nebo libovolné tvary (kruhy, hvězdičky, srdíčka, apod.).
4. Následně je položte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte je v předehřáté troubě 15 minut při 170 °C (s ventilátorem 160 °C), dokud cukroví nezezlátne. Ujistěte se, že okraje nejsou příliš tmavé a po upečení nechte cukroví vychladnout na mřížce.
Doporučujeme: Pudinkové cukroví s čokoládovou polevou: Vánoční hit, který si zamilujete!
5. Po vychladnutí slepujte jednotlivé části meruňkovou marmeládou nebo, pokud máte rádi výraznější chuť, použijte citronovou marmeládu. Na každý spodní díl dejte trochu marmelády a přitiskněte horní část.
6. Příprava polevy: Pokud chcete cukroví ozdobit, rozehřejte mléčnou čokoládu společně s trochou kakaového másla, aby čokoláda byla hladká a dobře se na cukroví nanášela.
7. Následně získanou polevu přendejte do zdobícího sáčku a vytvořte libovolné tvary na zvonečky.
8. Na závěr zvonečky ozdobte plátkem oloupané mandle a nechejte čokoládu ztuhnout, než cukroví úplně zaschne. Mandle oloupejte tak, že je na 30 minut namočíte do horké vody a slupka se pak snadno sloupne a mandle se snadno rozpůlí.
9. Po zaschnutí čokolády uložte cukroví do uzavřené nádoby a nechejte je odpočívat alespoň týden. Tento čas pomůže, aby se všechny chutě pěkně prolnuly a cukroví zůstalo vláčné.
10. Vánoční mandlové zvonky s mandlemi podávejte z láskou, velkou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Perníkové linecké cukroví, které si zamilují hlavně děti