Perníkové linecké cukroví, které si zamilují hlavně děti

Perníkové linecké cukroví je skvělou kombinací dvou oblíbených vánočních klasik – lineckého a perníčků. Tento úžasný recept, inspirovaný tvorbou Kláry Moravcové, přináší nejen vynikající chuť, ale i kouzelný vzhled, který potěší jak dospělé, tak děti. Měkké perníkové těsto se skvěle hodí pro vykrajování různých tvarů, a když je zdobíme barevnou cukrovou polevou, cukroví dostává nádherný, veselý vzhled. ✨🍭

Zdroj: instagram.com/klarka.moravcova/

Děti si zamilují jak pečení, tak samotné zdobení. Navíc díky vůni koření, která se line z trouby, se budete cítit jako ve vánoční pohádce. 🎅✨ Připravte si toto perníkové linecké cukroví a nechte se unést do vánoční atmosféry plné radosti a smíchu. 😊🎁

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Doporučujeme: Moje nejoblíbenější recepty na vánoční cukroví, které dělám každý rok.

Perníkové linecké cukroví

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • lžička prášek do pečiva
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička perníkové koření
  • nastrouhaná kůra z 1 citronů
  • 200 g másla
  • 2 žloutky

Náplň:

  • rybízová marmeláda

Poleva:

  • 100-130 g rozpuštěná čokoláda + kakaové máslo (podle chuti)

Na zdobení:

  • rozdrobené karamelové sušenky

Jak budeme postupovat:

1. Připravte těsto: Do velké mísy prosejte hladkou mouku a prášek do pečiva. Dále
vmíchejte moučkový cukr, vanilkový cukr, mletou skořici, perníkové koření, citronovou kůru a dobře promíchejte.

2. Následně do mísy k suchým smíchaným přísadám přidejte na kousky nakrájené máslo a rukama nebo mixérem ho zapracujte do směsi, dokud nevznikne drobivá konzistence.

3. Potom do drobivé konzistence vlijte žloutky a vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat několik kapek vody nebo mléka. Vzniklé těsto zabalte do fólie a dejte na 30 minut do lednice.

Doporučujeme:

Recept na vínové hvězdičky: Vynikající skořicové cukroví, které si zamilujete!

4. Na pomoučené desce rozválejte těsto na plát silný asi 3-5 mm a vykrajujte perníčky, které položte na plech vyložený pečícím papírem.

5. Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut při 180 °C (160 °C s horkým vzduchem) dozlatova a po upečení je chvíli nechejte vychladnout.

6. Po vychladnutí hladkou stranu perníčku potřete rybízovou marmeládou a jemně přitisknete druhým perníčkem.

7. Připravte čokoládovou polevu: Rozpuštěnou čokoládu v míse smíchejte s kakaovým máslem a dobře promíchejte.

Doporučujeme:

Skořicové hvězdičky – Vánoční cukroví plné mandlí a vůně skořice

8. V získané čokoládové polevě si namáčejte perníčky podle sebe. Než poleva ztuhne, můžeme ještě posypat karamelovými sušenkami. Sušenky skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly křupavé.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Pokud hledáte další sladkou vánoční pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:

Více než 40 nejlepších receptů na vánoční cukroví, které by nemělo chybět na Vašem stole