Kuřecí prsa v medové marinádě s výpekovou omáčkou a bramborovou kaší

Kuřecí prsa v medové marinádě jsou dokonalou volbou pro všechny, kteří hledají rychlý, chutný a zdravý pokrm. Sladko-slaná kombinace medu a sojové omáčky dodává masu lahodnou chuť, kterou ještě umocní jemná omáčka z výpeku. Tento recept je snadný na přípravu a hodí se pro každodenní večeři i slavnostní příležitosti.

Zdroj: Petra Hulanová

Ingredience:

Na marinádu:

  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 5 stroužků česneku (prolisovaných)

Na maso:

  • 500 g kuřecích prsou (nakrájených na plátky)
  • Trocha oleje na smažení
  • Sezamová semínka na posypání

Na omáčku:

  • Zbytek marinády
  • 1 lžička solamylu (kukuřičný škrob)

Postup:

1) Příprava marinády: V misce smíchejte sójovou omáčku, med, olej, citronovou šťávu a prolisovaný česnek. Promíchejte do hladka.

2) Marinování masa: Kuřecí prsa nakrájejte na tenčí plátky, vložte je do připravené marinády a nechte marinovat alespoň 2 hodiny v lednici. Pro ještě intenzivnější chuť můžete maso nechat marinovat přes noc.

3) Smažení masa: Na pánvi rozehřejte tenkou vrstvu oleje a naložené plátky masa smažte z obou stran dozlatova. Hotové maso vyjměte z pánve a položte na talíř. Posypte sezamovými semínky pro zajímavější texturu a chuť.

4) Příprava omáčky: Do pánve, ve které se maso smažilo, nalijte zbytek marinády. Přiveďte ji k varu a zahustěte solamylem rozmíchaným v trošce vody. Omáčku vařte za stálého míchání, dokud nezhoustne. Poté ji rozmixujte ponorným mixérem dohladka.

5) Podávání: Kuřecí plátky podávejte přelité hotovou omáčkou. Jako přílohu doporučujeme jasmínovou rýži, brambory nebo čerstvou zeleninu.


Závěr:

Kuřecí prsa v medové marinádě jsou ideální pro každého, kdo si chce vychutnat vyváženou kombinaci sladkých a slaných chutí. Tento pokrm je rychlý, jednoduchý a zaručeně potěší i ty nejnáročnější strávníky. Výsledná omáčka je dokonale hladká a plná intenzivní chuti. Připravte si tento recept doma a překvapte svou rodinu nebo přátele neodolatelným jídlem!