Tradiční metoda smažení řízků dostává nový nádech s touto variantou, kde se řízky marinují v jogurtu, obalí a poté se dusí v bujónu. Výsledkem je šťavnaté, měkké maso s bohatou chutí.
Ingredience:
- 8 řízků z pečeně
- Bílý jogurt
- Sůl
- Pepř
- Vajíčko
- Strouhanka
- Olej nebo sádlo na smažení
- 1 kostka bujónu
- 1/2 litru vody
- Máslo
Postup:
1) Marinace: Řízky osolte, opepřete a vložte do bílého jogurtu. Nechte odležet přes noc.
2) Obalení a smažení: Druhý den řízky obalte ve vajíčku a následně ve strouhance. Položte je na plech s trochou oleje nebo sádla a pečte, dokud nejsou řízky z obou stran zlatavě hnědé.
3) Příprava vývaru: V hrnci nechte rozpustit kostku bujónu v 1/2 litru vody a přiveďte k varu.
4) Dušení řízků: Osmažené řízky přelijte připraveným vývarem, položte na ně plátky másla a nechte je dusit, dokud se vývar nezredukuje a nasákne do řízků.
5) Servírování: K řízkům podávejte uvařené brambory. Šťávu z řízků můžete přidat k bramborům a prošťouchat.
Vyzkoušejte také – Kuřecí špíz s anglickou slaninou snadno a rychle
Doporučení:
Tato metoda přípravy řízků je skvělá pro ty, kteří hledají alternativu k tradičnímu smaženému masu. Řízky jsou měkké, šťavnaté a plné chuti. Slouží skvěle jako hlavní chod k obědu nebo večeři.