Pečení cukroví je na startovní čáře, a proto jsme si pro vás připravili recept na vynikající vínové hvězdičky, které prostě nemůžete vynechat!
Pečení cukroví je samo o sobě kouzelná činnost, která vytváří sváteční atmosféru a teplo domova. Když si k tomu otevřete ještě láhev bílého vína (součástí ingrediencí), bude pečení ještě více zajímavější!
Nemusíte se bát složitých postupů. Recept je velice snadný a s těstem se krásně pracuje. 🙂
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 250 g másla
- 7 lžic bílého vína
- moučkový cukr na obalení
- skořice na obalení
Postup:
- Mouku proseje a poté zpracujeme spolu se změklým máslem a vínem v hladké těsto.
- Zabalíme do folie a necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici.
- Poté vyválíme placku (3-5mm). S těstem se opravdu krásně pracuje, nemělo by lepit.
- Vykrojujeme hvězdičky nebo jiné tvary a skládáme je na plech s pečícím papírem.
- Pečeme v toubě na 180° přibližně 10 minut a po vytažení je ještě teplé obalíme v moučkovém cukru se skořicí.