Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na pečené trojúhelníkové buchtičky, je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Jsou vynikající, nadýchané, jemné a lahodné!
Pečené trojúhelníkové buchtičky
Co budeme potřebovat:
- 9 g sušené droždí + 240 ml horká voda
- 1 vejce
- 2 lžičky cukru
- 8 g vanilkový cukr
- pomerančová kůra z 1/2 pomeranče
- 3 lžičky oleje
- 150 ml mléka
- 400 g hladké mouky
- 6 g prášek do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička másla
Jak budeme postupovat:
1. Sušené droždí je třeba zředit horkou vodou a vytvořit těsto. V samostatné míse rozšlehejte vejce, přisypejte cukr, vanilkový a cukr a přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru.
2. Ingredience smíchejte s vejcem a poté přilijte rostlinný olej, také do vaječné směsi vlijte mléko, po částech přisypávejte mouku s práškem do pečiva a sůl.
3. Uhněťte těsto, do kterého je nutné vmíchat máslo a po vytvarování kuliček je nutné nádobu přikrýt fólií a nechejte 30 minut kynout.
4. Těsto rozdělte na dva stejné díly a vyválejte z nich silné (cm) kulaté pláty, které rozdělte na 8 trojúhelníků.
5. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a položte do něj trojúhelníčky – smažte je na středním ohni dozlatova.
6. Po usmažení je podávejte s láskou a velkou chutí a také je nezapomeňte posypat moučkovým cukrem.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!