Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce je skvělou volbou pro lehkou a chutnou večeři, která potěší všechny milovníky ryb. Tento recept spojuje bohatou chuť lososa s osvěžujícími a sladkými tóny česneku a medu, přičemž citron dodává jídlu příjemnou svěžest. Příprava je rychlá a jednoduchá.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, určitě vyzkoušejte: Rychlá a jemná rybí pomazánka s máslovým nádechem.
Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce
Co budeme potřebovat:
Ryba:
- 500 g lososa
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- olivový olej + 15 g másla – na smažení
Omáčka:
- 2 stroužky česneku
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžíce medu
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Připravte si lososa, kterého překrojte na polovinu a z obou stran posypejte solí a černým mletým pepřem.
2. Následně ho položte do pánve s rozehřátým olivovým olejem – smažte na mírném ohni 3 minuty z obou stran.
3. Omáčka: Do misky si vsypejte nadrobno nakrájený česnek, přilijte čerstvou vyždímanou citronovou šťávu z 1/2 citronu a ochuťte medem – promíchejte lžící.
4. K osmaženému lososovi na pánvi přidejte kostky másla a přelijte ho připravenou omáčkou – na mírném ohni pokračujte ve smažení další 3 minuty.
5. Po smažení lososa přendejte na talíř a ozdobte-posypejte čerstvou nasekanou petrželkou.
6. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.VIDEO NÁVOD: