Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce

Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce je skvělou volbou pro lehkou a chutnou večeři, která potěší všechny milovníky ryb. Tento recept spojuje bohatou chuť lososa s osvěžujícími a sladkými tóny česneku a medu, přičemž citron dodává jídlu příjemnou svěžest. Příprava je rychlá a jednoduchá.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce s citrónovou příchutí - lehká večeře na stole!
Zdroj: KAZAN

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, určitě vyzkoušejte: Rychlá a jemná rybí pomazánka s máslovým nádechem.

Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce

Co budeme potřebovat:

Ryba:

  • 500 g lososa
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Ostatní:

  • olivový olej + 15 g másla – na smažení

Omáčka:

  • 2 stroužky česneku
  • citronová šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce medu

Jak budeme postupovat:

1. Základ: Připravte si lososa, kterého překrojte na polovinu a z obou stran posypejte solí a černým mletým pepřem.

Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce s citrónovou příchutí - lehká večeře na stole!
Zdroj: KAZAN
Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce s citrónovou příchutí - lehká večeře na stole!
Zdroj: KAZAN
Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce s citrónovou příchutí - lehká večeře na stole!
Zdroj: KAZAN

2. Následně ho položte do pánve s rozehřátým olivovým olejem – smažte na mírném ohni 3 minuty z obou stran.

Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce s citrónovou příchutí - lehká večeře na stole!
Zdroj: KAZAN

3. Omáčka: Do misky si vsypejte nadrobno nakrájený česnek, přilijte čerstvou vyždímanou citronovou šťávu z 1/2 citronu a ochuťte medem – promíchejte lžící.

Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce s citrónovou příchutí - lehká večeře na stole!
Zdroj: KAZAN
Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce s citrónovou příchutí - lehká večeře na stole!
Zdroj: KAZAN

4. K osmaženému lososovi na pánvi přidejte kostky másla a přelijte ho připravenou omáčkou – na mírném ohni pokračujte ve smažení další 3 minuty.

Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce s citrónovou příchutí - lehká večeře na stole!
Zdroj: KAZAN
Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce s citrónovou příchutí - lehká večeře na stole!
Zdroj: KAZAN
Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce s citrónovou příchutí - lehká večeře na stole!
Zdroj: KAZAN
Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce s citrónovou příchutí - lehká večeře na stole!
Zdroj: KAZAN

5. Po smažení lososa přendejte na talíř a ozdobte-posypejte čerstvou nasekanou petrželkou.

Jemný smažený losos v česnekovo-medové omáčce s citrónovou příchutí - lehká večeře na stole!
Zdroj: KAZAN

6. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a elegancí.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO NÁVOD: