Tento recept na krémové zapečené brambory v troubě vás nadchne svou jednoduchostí a skvělou chutí. Tenoučké plátky brambor spojené jemnou vaječnou směsí s mlékem vytvoří lahodný, krémový pokrm, který se skvěle hodí jako příloha nebo samostatný pokrm. Stačí pár základních ingrediencí a pečlivé vrstvení – zbytek za vás udělá trouba. Vyzkoušejte tento jednoduchý a vydatný recept, který si zamiluje celá rodina!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, určitě vyzkoušejte: Pečené vepřové špízy s cibulí, slaninou a bramborami, přelité lahodnou směsí.
Krémové zapečené brambory v troubě
Co budeme potřebovat:
- Brambory 1 kg
- Vejce 5 ks
- Mléko 500 ml
- Olej na vymazání formy
- Sůl
- Pepř
- Sladká paprika
Jak budeme postupovat:
1. Omyjte a oloupejte 1 kg brambor.
2. Nakrájejte brambory na co nejtenčí plátky.
3. Plátky brambor vyskládejte do zapékací formy (20×30 cm), kterou jste předem lehce vymazali olejem.
4. V míse dobře rozšlehejte 5 vajec metličkou.
5. Ochuťte vejce solí, pepřem a sladkou paprikou a opět promíchejte.
6. Přidejte 500 ml mléka a znovu směs promíchejte metličkou.
7. Nalijte směs do formy tak, aby lehce zakryla brambory.
8. Vložte formu do trouby předehřáté na 200 °C a pečte přibližně 1 hodinu.
9. Nakrájejte na porce dle potřeby.
Hotovo!
Dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.