Slavný mléčný koláč – Velmi jednoduchý recept

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na slavný mléčný koláč, je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Slavný mléčný koláč – velmi jednoduchý recept
Zdroj: Ellenina kuchyňa

Mléčný koláč

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 1 špetka soli
  • 250 g cukru
  • 350 g hladké mouky
  • 2 lžíce prášku do pečiva
  • 240 ml mléka
  • 70 g másla
  • 1 lžíce vanilkového cukru

K posypu:

  • moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Do velké oválné mísy dejte vejce, špetku soli a cukr. Promíchejte ručním mixérem.

Slavný mléčný koláč – velmi jednoduchý recept
Zdroj: Ellenina kuchyňa

2. Do mouky přidejte prášek do pečiva a ve 2 krocích přidejte mouku do vaječné směsi a promíchejte metličkou.

Slavný mléčný koláč – velmi jednoduchý recept
Zdroj: Ellenina kuchyňa

3. Do hrnce nalijte mléko, přidejte máslo a vanilkový cukr. Zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí.

Slavný mléčný koláč – velmi jednoduchý recept
Zdroj: Ellenina kuchyňa

4. Do vaječné směsi přidejte ve dvou krocích mléko a máslo. Znovu promíchejte a přidejte mouku, máslo a vanilkový cukr.

Slavný mléčný koláč – velmi jednoduchý recept
Zdroj: Ellenina kuchyňa
Slavný mléčný koláč – velmi jednoduchý recept
Zdroj: Ellenina kuchyňa
Slavný mléčný koláč – velmi jednoduchý recept
Zdroj: Ellenina kuchyňa

5. Plech vyložte pečicím papírem a nalijte do něho těsto.

sSavný mléčný koláč – velmi jednoduchý recept
Zdroj: Ellenina kuchyňa

6. Nakonec posypte koláč moučkovým cukrem.

Slavný mléčný koláč – velmi jednoduchý recept
Zdroj: Ellenina kuchyňa

7. Podávejte s láskou a skvělou chutí.

Dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO NÁVOD: